Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Kemény tél és jelentősebb csapadék sem várható - Már nem hullik sokkal több hó

Csongrád megyében a hét hátralévő részében már nem hullik sokkal több csapadék, és kemény hideg sem várható, így tartósan biztosan nem marad meg a tegnapi hó.
Kilenc megyére, a Dél-Dunántúlra és a teljes Alföldre, közte Csongrád megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a havazás miatt kedden.

Szerda reggel borult lesz az ég, majd délután délkeleten vékonyodik, szakadozik, csökken a felhőzet. Éjszaka a havazás átterjed az ország északi felére is, majd napközben dél felől fokozatosan gyengül, szűnik a csapadék, amely délkeleten havas esőre, esőre is válthat. Ma a havazás súlypontja a Dunántúlra tevődik át, ott további 8 centi hó valószínű.

– Szegeden és környékén szerda hajnalra valószínűleg eláll a havazás, összesen 5–10 centi hóra számíthatunk. Tartósan biztosan nem marad meg, mert szerdán napközben 2 fok lesz, majd a hét hátralévő részében is 2 és mínusz 2 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk. Tehát kemény tél sem várható – magyarázta Bozóki László, a Szegedi Magaslégköri Obszervatórium munkatársa. Csütörtök délután 2–4 milliméter hó, havas eső várható, a hét végére pedig, mint a szakember mondta, csak mutatóba eshet pár csepp havas eső.

Magyarország napi hőmérsékleti szélsőértékeit vizsgálva kiderült, hogy a keddi országos maximumot az Országos Meteorológiai Szolgálat hivatalos adatbázisa alapján Ásotthalom tartja, ahol 1956. január 22-én 15,5 fokot mértek. A negatív rekordot, mínusz 27,8 fokot 1987. január 31-én mérték Szeged külterületén.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészen szerda délutánig maradhat a havazás, ilyen utakra számíthat a napokban

Egészen szerda délutánig maradhat a havazás, ilyen utakra számíthat a napokban
Szerda délutánig maradhat a nulla, mínusz kettő fok közötti hőmérséklet és havazás. Tovább olvasom