#ingatlanbazár

2021.01.21. 14:00

Felívelés várható

Emlékszünk még 2019-re, amikor az öt százalékra csökkentett új építésű lakás áfa megbolygatta az ingatlanpiacot? Mi vár most ránk? Az Ingatlanbazar.hu ingatlankereső portál segítségét kértük.

delmagyar.hu

Tájékozódjunk, mikor lesz kulcsrakész a lakás. FOTÓ: DREAMSTIME.COM

Két éve a kulcsrakész lakásokat hamar megvették. Valami hasonlóra lehet számítani idén is. Mivel ezek az ingatlanberuházások nem egy-két hónap alatt készülnek el, valószínű, hogy a vevők többsége a tervezőasztalról vásárol ismét.

Régi ötszázalékos lakás is maradt még a piacon, de valószínűleg azok kelnek el a leghamarabb. Valamikor a tél folyamán kellene tehát álmaink otthonával szembetalálkozni az Ingatlanbazár portálon. Hogy mennyire kell sietni, a vélemények megoszlanak, és nehéz jósnak lenni. Az Ingatlanbazárnál úgy tartják, hogy a befektetők mindig gyorsabbak, de a kormányzati célok nem a befektetőket, hanem az első lakáshoz jutó családokat és a bővülő családokat akarják kedvező helyzetbe hozni.

Tájékozódjunk, mikor lesz kulcsrakész a lakás. FOTÓ: DREAMSTIME.COM

Az otthonteremtési céllal vásárlóknak az Ingatlanbazár ismét azt tudja ajánlani, hogy legyenek tájékozottak, vagyis naponta térjenek vissza keresni. Ha erre nincs idejük, a jól bevált Hirdetésfigyelő segít újra.

Ne halogassunk a kereséssel! Az első kedvező átadási idejű ingatlanok hamar elkelnek: ez a pillanatnyi kínálatszűkülés a járvány és a kormányzati szándékok ellenére is áremelkedéshez vezethet. Ugyanakkor hosszabb távon a piacot a kedvezmények irányíják, és a családtámogatás érvényesül majd a kínálatban is.

Az új építésű ingatlan nem feltétlenül nagyvárosi mulatság, és nem is kizárólag lakásokról van szó. Vidéken új építésű családi házakat is kínál az Ingatlanbazár, érdemes tehát a portál keresőjében a „Lakás és ház” opciót kijelölni kereséskor. Mindjárt a kompakt keresőben találunk egy kis kijelölőnégyzetet „új építésű” névvel. Ha ezt kipipáljuk, kiszűrtünk minden egyebet. Csak kevéssel különbözik, ha ugyanezt a Részletes keresőben található Ingatlan állapota legördülő menü kinyitásával tesszük. Itt az állapotjelzők közt is ott van az „új építésű”. Ahogy 2019-ben is, az aktuális lakásokat most is a fejlesztők és néhány ingatlaniroda árulja majd.

MI AZ INGATLANBAZÁR?

Az ingatlanbazar.hu az ország egyik vezető internetes ingatlanos portálja, amely immár 15 éve áll a lakáskeresők és az ingatlanirodák szolgálatában. Az Ingatlanbazár országos keresője a városi és a kistelepülési ingatlanok kiegyensúlyozott arányáról ismert. Megyénkben az egyik legnagyobb ingatlankínálatot nyújtja, ami nem is csoda, hiszen Csongrád megyei születésű. A minőségi ingatlanpiac elkötelezett támogatója; amely látogatóit a www.ingatlanbazar.hu internetes címen várja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!