Internet Marketing

2009.09.02. 12:49

Online csodavárás - online favágás

Csodák pedig nincsenek, sajnos az online világban sem. Vannak viszont szerencsés emberek, nagy ötletek és persze szorgalom, kreativitás, szakértelem és kemény munka amely néha tényleg elhozza a kánaánt még egy garázsvállalkozás számára is.

Érdekes módon hazánkban, de lehet hogy a világban is a munka nélkül maradt, vagy éppen munka mellett kiegészítő jövedelmet kereső emberek nagyobb arányban hisznek az internetes meggazdagodás reményében mint az u.n offline, tehát hagyományos vállalkozások. Ez utóbbiak többsége a netre, a saját weboldalra afféle szükséges rosszként tekint. Van ugyan weboldaluk, de nem helyeznek rá kellő hangsúlyt. Ezzel szemben a csodaváró kisember, magánszemély, munkanélküli, vagy éppen alkalmazott nagyon tud hinni a különféle "fantasztikus" ajánlatokban, lehetőségekben. Csak napi egy óra a számítógép előtt, befektetés nélkül és máris milliomos lesz. Nos én idestova hat éve dolgozom az internet marketing világában is bizton állíthatom hogy az ilyen jellegű meggazdagodásnak igen kicsi az esélye. Tartok attól hogy ez még nekem sem fog sikerülni, pedig már eddig is hatalmas energiákta fektettem az online bizniszbe. Afféle online favágónak tartom magam aki keményen dolgozik és tisztességesen megél belőle. Sajnos a milliókat hozó nagy ötlet, vagy a rám leselkedő szerencse még várat magára. Tehát a net, egy jó weboldal, szakértelemmel és sok-sok munkával jó kiegészítője lehet egy hagyományos vállalkozásnak, vagy akár önálló online vállalkozásként is jól prosperálhat, de valódi termékre és szolgáltatásra mindeképpen szükség van. Az e-mail küldözgetésből és ismerősök beszervezéséből még nem sokan gazdagodtak meg, de mindenkinek szíve joga próbálkozni. Én most pl. egy kapcsolatépítő, tartalom megosztó portált építgetek. Emlékeztet az iwiwre, ismerősöket lehet kersgélni és meghívni, de ide videókat, fotókat, programajánlókat lehet feltöltögetni, szerintem jobb az iwiw-nél, de erről a sok millió iwiw felhasználót már koránt sem olyan egyszerű meggyőzni. Nos egy hónap alatt hangyaszorgalommal összegyűjtöttem több mint hatszáz tagot és naponta kb. háromszáz látogatónál tartok. Mi kellene ahhoz hogy ebből egy tényleg komoly, nagy üzlet legyen? Min. 10-20 ezer tag, naponta legalább 5 ezer látogató. Mi van ha ez megvan? Bevétel még nemigen, mert valahogy ezt a látogatószámot még készpénzre is kellene váltani, pl. el kellene adni a reklámhelyeket. Hogy mindebből mi lesz? Nem tudni, a remény, a hal meg utóljára. :-)) Természetesen bízom abban és meg is teszek minden tőlem telhetőt annak érdekében hogy ebből az oldalból egy jelentős portál váljon, de csak később derül ki a benne rejlő lehetőség. Mindezzel csak az szerettem volna elmondani és szemlélteni hogy tényleg komoly lehetőségek vannak a web bizniszben, de csodákra itt sem lehet, tudás, kreativitás és kemény munka nélkül számítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!