Jegyzet

2007.03.30. 16:19

Tovább lagzizunk

"Úgy látszik, a lakodalmas műfaj soha nem megy ki a divatból. Manapság meg, a retro korszakában talán még népszerűbb, mint valaha. Ez azért is lehet így, mert a legkülönbözőbb korosztályokat megtalálja, széles rétegekhez szól a mai lakodalmas zene."

Cs. Gát László

Óriási siker a lapjaink szervezésében elindított lakodalmas zenekarok fesztiválja. Ez nem szubjektív megállapítás, hiszen az állítás tényeken alapul: mind a négy elődöntőre elővételben elkeltek a jegyek, telt ház előtt szerepelhettek a lakodalmakra specializálódott együttesek. A döntőt – amelyet április 20-án rendezünk az újszegedi sportcsarnokban – szintén nagy várakozás előzi meg. Az elővételben kapható jegyek egyharmada már elfogyott! Ez már önmagában siker, amikor más vidéki koncertekre úgy kell lasszóval fogni a közönséget.

Úgy látszik, a lakodalmas műfaj soha nem megy ki a divatból. Manapság meg, a retro korszakában talán még népszerűbb, mint valaha. Ez azért is lehet így, mert a legkülönbözőbb korosztályokat megtalálja, széles rétegekhez szól a mai lakodalmas zene. Kitűnt ez az elődöntőben szerepelt zenekarok repertoárjából is: a jól felépített műsorokban előadtak hallgató nótát, csárdást, cigányzenét, a hatvanas-hetvenes évek slágereit, a bátrabbak megpróbálkoztak rappel is. Szem- és fültanúja voltam: az idősebb generáció is felállva tapsolt a nézőtéren, és nem akart mozdulni még a „csillagnótánk" – a Lakodalom van a mi utcánkban – elhangzása után sem. A szünet nélküli két és fél órás program mind a négy alkalommal rövidnek bizonyult, szünet nélkül kiabálta a közönség: Vissza! Vissza!

Az elődöntők legjobb nyolc zenekarának lesz alkalma az ismétlésre. Megint összeállíthatnak egy tizenöt perces programot, és megmutathatják, ki a legény a döntőben. Hatalmas párbajok várhatók, hiszen a zeneileg kiművelt együttesek magas színvonalat képviselnek. A műfajban a legprofibbak lépnek majd fel a szegedi sportcsarnokban, ahol frenetikus hangulat várható. Ezt, ha lehet, fokozzák a majd a műfaj királya, Bódi Guszti és a Nagyecsedi Fekete Szemek, a döntő sztárvendégei.

Az biztos: a közönséget nem engedjük el száznyolcvan percnél hamarabb. Aki belépőhöz jut – ígérjük –, egy időre kimulatja magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában