Jegyzet

2008.01.16. 21:04

Beadom a kulcsot

"Már a postások bringája is kiverte a biztosítékot, most meg itt vannak a kicserélendő postaládák. Kicsivel korábban a főszám, a mindenkit bámuldozásra késztető attrakció a kormányzati negyed ügye volt."

Sulyok Erzsébet

Már a postások bringája is kiverte a biztosítékot, most meg itt vannak a kicserélendő postaládák. Kicsivel korábban a főszám, a mindenkit bámuldozásra késztető attrakció a kormányzati negyed ügye volt. És ne is menjünk vissza távolabbra, ennyi untig elég az érthetetlenségekből.

Utálatos demagóg reflex minden (kormány)beruházást megpróbálni ellehetetleníteni már a tervezéskor azzal, hogy mennyivel jobban kellene a pénz a szegényeknek, az éhező gyerekeknek, vagy – kormánypalota helyett – kórházra. Ha meg kórházra költenek, azaz széfre, akkor azzal jönni, hogy miért nem emelik inkább Erika nővér bérét, megérdemelné, vagy miért nem életmentő műszert vesznek inkább, és miért nem teszik használhatóvá a jelenleg használhatatlan kórházi fürdőszobát. Tele van a hócipőm a demagógiával. De most mégis – én is inkább a kórházi ágyak középen lyukas matracait cserélném le, ezerszer előbb, mintsem széfre költsek.

A széf nekem betett. Hogy az egészségügyi reform összes nehéz ügye, a vérre menő viták – jó hogy, hiszen az életben maradásunk a tét – közepette, az egészségügyi dolgozók és a betegek mindennapos szenvedései közepette a széfekkel kelljen hergelni a népeket – ez minden képzeletet felülmúló hülyeség. Amikor a miniszternek arról illene meggyőznie az okkal aggódókat, hogy nem, a biztosítási rendszer megváltoztatásával a szegényeknek nem csökken az esélyük gyógyulni, akkor arról beszél, hogy a széf elektronikus zárral jobb, mint kulccsal, mert a kulcsot is ellopnák... És ha majd Marika néni elfelejti a kórházi széfje kódját, akkor jön a biztonsági kulccsal a segítő személyzet, kinyitja Marika néni széfjét, és kész. És tárgyalások és töprengések után eldőlt, hogy a csecsemőosztályra, a pszichiátriára és az intenzívre nem kell széf az ágyak mellé.

Mindjárt beájulok, de komolyan.

Akkor pedig bevisznek a belosztályra, és amint magamhoz térek, közlik velem a széfem kódját. Ezért a perspektíváért már érdemes magamat hullára idegesíteni, nemde?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában