Jegyzet

2012.05.02. 21:04

Kitörési pont

JEGYZET - "Tényleg lovas nemzet vagyunk."

Süli Róbert

Túl a fantasztikus magyar sikerrel zárult fábiánsebestényi kettesfogathajtó-világbajnokságon, ilyenkor sok minden az ember eszébe jut.

Nem vitás, tényleg lovas nemzet vagyunk, csapatban és egyéniben is mi lettünk a legjobbak. Nem fért kétség ahhoz, hogy Lázár Vilmos és a 3 fős magyar csapat (Lázár Vilmos és Zoltán, ifj. Dobrovitz József) megnyeri a versenyt. A világ trónjára ülhetett ismét a magyar nemzet. Járt is érte a taps a lelkes és népes nézőseregtől.

Többször halljuk, hogy egy-egy település mindig keresi azt a lehetőséget, amely a kitörési pont lehet számára. Olyan dolgot szeretnének találni, ami munkát teremt, ismertté teszi a községet. Keveseknek sikerül ez. Jönnek mindig az ötletek, de esélyük sincs a megvalósításra.

Az 1970 lelket számláló Fábiánsebestyén közel 30 éve álmodott egyet. Versenyt rendezett, megalkotta a Kinizsi Parkot, amelyet most Argentínától Svédországig a világ is megismert. A helyiek megtalálták a kitörési pontot. Dolgoztak, tettek érte. Megérte, mert az a vasárnap délután, amikor 5000 ember felállva ünnepelte a magyar csapatot, örökre emlékezetes marad mindenkinek. Ez az a pillanat, amiért megérte ebbe a vállalkozásba időt, energiát fektetni. És ez csak a kezdet. Ismerve a fábiánsebestyéni embereket, lesz még nagy verseny a Kinizsi Parkban.

Címkék#Vélemény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában