Jegyzet

2019.08.15. 09:00

A nagy nap

JEGYZET - "A dupla 20 sokaknak nyerő"

Hajó Edina

Még tavaly mesélte egy ismerősöm, és az év eleji esküvő kiállításon is megerősítették sokan, már jövőre keresik az időpontot. Amikor rákérdeztem, hogy miért, erre az évre már nincs? Azt a választ kaptam, hogy de igen van, csakhogy jövőre 2020 lesz, a dupla 20 sokaknak nyerő. Kolléganőm cikkéből kiderül, ennél menőbb és mágikusabb dátum volt a 2018. 08. 18-a, nagyon sokan tervezték akkorra az esküvőjüket. Számomra iszonyú furcsa, hogy valaki csak azért vár még egy évet az esküvővel, mert jól mutat a papíron a dátum.


Azt tudjuk, hogy egyre többen törekszenek arra, hogy minél szebb és lenyűgözőbb legyen a nagy nap. Ez rendben is van, hiszen a nők ilyenkor királylányok lesznek, és a fehér ruha mindenkinek jár – gondolják sokan. Ezt kihasználva igazi iparág alakult ki az esküvők köré, és igaz, ami igaz, legyen az fotós, videós vagy dekoros, mindenkinek van bőven munkája, az óriási kínálat ellenére.


Azt is megtudtuk – és ez jó hír – egyre több a házasulandó párok száma, ezért is nem elég fél évvel hamarabb kitalálni az esküvő időpontját és helyét, ildomos egy évvel előtte gondolkodni, főleg ha nem mindegy a párnak, hogy hol esküszik. Márpedig a legtöbb esetben ez az elsődleges szempont, egyre népszerűbbek a külső helyszíneken rendezett ceremóniák.


Vagyis aki most kap észbe, hogy jövőre szeretne oltár elé állni, annak igyekezni kell, hogy találjon megfelelő helyszínt a kiszemelt időpontra, a fotósról, videósról már nem is beszélve. Hogy a számmisztika miatt vagy sem – a szolgáltatók elmondása alapján – az szinte biztos, hogy jövőre is növekszik a házasságkötések száma.



 

Címkék#Vélemény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!