Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

A gazdaság ünnepe

"Az élet szervezte úgy, hogy lapunk tegnap reggel elsőként tehette közhírré: december 10-én lesz autópályánk, délután fórumot szerveztünk Csongrád megye gazdasági esélyeiről, este pedig exkluzív társasági rendezvényen méltattuk, díjaztuk azokat, akik teljesítményben, versenyképességben, innovációban, a környezeti értékek megóvásában, illetve személyes tehetségben kiemelkedő módon járultak hozzá szűkebb pátriánk felemelkedéséhez."
Az élet szervezte úgy, hogy lapunk tegnap reggel elsőként tehette közhírré: december 10-én lesz autópályánk, délután fórumot szerveztünk Csongrád megye gazdasági esélyeiről, este pedig exkluzív társasági rendezvényen méltattuk, díjaztuk azokat, akik teljesítményben, versenyképességben, innovációban, a környezeti értékek megóvásában, illetve személyes tehetségben kiemelkedő módon járultak hozzá szűkebb pátriánk felemelkedéséhez. Így a tegnapot duplán, triplán sikerült a gazdaság napjává, a gazdaság ünnepévé tenni.

Egy esztendővel ezelőtt, az ország európai uniós csatlakozásának évében kiadónk, a Lapcom Kft., alapító társakat találva, létrehozta a Délmagyarország Presztízs Díjat – a régió legrangosabb gazdasági elismerését. Ahogy tavaly, az idei pályázat meghirdetésekor sem változott az alapítók szándéka: elismerni, megbecsülni, ünnepelni és a nyilvánosság előtt bemutatni az üzleti szféra legjobbjait, középpontba állítva a teljesítményt, s magát az alkotó, teremtő embert. A Presztízsnek presztízse lett, a nemes versengésben tegnap is olyanok álltak a dobogó legfelső fokára, akiket becsül, tisztel, de talán nem eléggé ismer a megye közvéleménye. Idáig.

Új Presztízs-díjasaink valamennyien a legigényesebb piacon, az Európai Unióban vannak talpon, állják a sarat versenyképességben, minőségben, üzleti tisztességben – példájuk világítóoszlopok lehetnek az itt élők számára a fejlett Európába vezető úton.

Az európai uniós tagság azokat az országokat tette sikeressé, amelyekben a különböző politikai erőknek, a gazdasági élet szereplőinek, a társadalmi és civil szerveződéseknek sikerült megállapodniuk a fejlesztés fő irányairól, azaz társadalmi közmegegyezésen alapulnak. A régióban, a megyében, a kistérségekben ugyanerre van szükség: együttgondolkodásra, a fejlesztési prioritások konszenzusára, közös álmokra és közös cselekvésre.

Ebben próbálja meg kivenni részét a Délmagyarország és a Délvilág is – akár azzal, hogy számoljuk a napokat az M5-ös átadásáig, akár azzal, hogy fejlesztési fórumot szervezünk, akár azzal, hogy megünnepeljük a sikeres gazdasági szereplőket. Mert olyan versenyképes, igazságos és biztonságos Csongrád megyét szeretnénk, amely hosszú távon biztosítja az itt működő vállalkozások és az itt élő emberek boldogulását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilosvai – Tázláron

"Mostanában házhoz jönnek a témák. Nem az utcán hevernek, az ottaniakat agyontapossák az autók. Ez a… Tovább olvasom