Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

A magyar nemzet meg a magja

"Felénk a nemzettest leginkább józan észre vágyik, meg arra, hogy a radikális kalandorok és bajkeverők kerüljék el."
Az idei március 15-i ünnepségsorozat is kergetőzéssel ért véget. A rendőrök – hogy a legutolsó kocsmában is megértsék – világosan közölték: a „lex tojás" néven elhíresült Btk. és szabálysértési törvénynek köszönhetően korlátozzák mindazok szólásszabadságát, akik szavak helyett záptojással kívánnak véleményt formálni. De úgy tűnik, azok is gyanút ébresztettek, akik nemcsak papírzászlót lengettek a márciusi szélben, hanem lepedőnyi transzparensen adtak hangot a kormányról alkotott véleményüknek. Vasárnap estig 37 embert vettek őrizetbe, tizenegy tüntető ellen feljelentést is tettek.

A rendőrök lekapcsolták Budaházy Györgyöt és az ő kiszabadítására sereget toborzó, szegedi Toroczkai Lászlót is. „Százezer embert fogunk mozgósítani, és ti lesztek a magyar nemzet magva" – üvöltötte a bazilikánál, tüzelve hallgatóságát, hogy vonuljanak a Gyorskocsi utcába, barátja kiszabadítására. A rendőrök szerint Toroczkai ezzel elkövette a hivatalos személy elleni erőszak bűncselekményének előkészületét. Az utcai harcosok hazamentek, a két radikális szónokot pedig hétfő hajnalban engedték szabadon.

A 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke valójában egy „magyar misztérium". Honlapján Toroczkai azt írta, hogy a trianoni diktátum óta eltelt években őt tiltották ki a legtöbb utódállamból: 1 évre Szerbiából, 3 hónapra Romániából és 5 évre Szlovákiából. Sőt: tavaly nyáron Kanadába sem engedték be. A tengerentúli hatóságok nem magyarázták, miért, csupán persona non gratának nyilvánították.
A weblapjáról az is kiderült, hogy majdnem két hónappal korábban jött világra, épp aznap – 1978. január 5-én –, amikor 33 év után visszakerült Magyarországra a Szent Korona.

Toroczkai – aki Csurka István MIÉP-vezér szárnyai alatt nőtt fel – egyik blogbejegyzésében azt írta, hogy a parlamenti ellenzéki pártok csődöt mondtak, mert nem csináltak semmi olyat, amivel keresztbe tehettek volna a kormánynak. „Helyettük maradtak az utcai harcosok. Mi megtettük, amit megkövetelt a haza."

Hogy mit kíván a magyar nemzet? Felénk a nemzettest leginkább józan észre vágyik, meg arra, hogy a radikális kalandorok és bajkeverők kerüljék el – jó messzire.

Olvasóink írták

 • 5. smalltown 2009. március 19. 22:45
  „,,Helyettük maradtak az utcai harcosok. Mi megtettük, amit megkövetelt a haza."

  Kovetelte a radai!!!:((( Idiota onjelolt hos!!”
 • 4. Sziti 2009. március 19. 22:35
  „Aki rombolásra buzdít, soha nem fog győzelmet aratni.”
 • 3. kreatív 2009. március 19. 19:38
  „"Felénk" ??????!!!!!!!! Értelmezhetetlen!!!!!!!!
  Mégis ....pontosabban hol, és kik?????!!!!!!!!!.....és ha mégis.........."leginkább józan észre vágyik", ....ha így van, .... a nemzettest(?????) miért nem lenget transzparenseket a hatalmon lévők ellen, nemzeti ünnepünkön, ....vagy fél a rendőrterrortól????!!!!!. Egy ilyen MÁRCIUS 15. után inkább a barikád másik oldalán állókról kellene esszét írni!!!!!”
 • 2. madártej 2009. március 19. 18:09
  „A francokért nem jó neki az a név, ami az apjának jó volt? A Tóth...”
 • 1. flexsnake 2009. március 19. 17:44
  „De érthető hogy miért itt parádézik, mert innen még nem tiltották ki :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kertészország

"Nyugdíjas kollégáink közül azokon fog legkevésbé az idő, azok a legkiegyensúlyozottabbak, akik kora… Tovább olvasom