Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Ágnesek

"A tiszekerezés a hazugság, az átverés szava lesz, vagy már az most is. Mert a közvélemény Kovács Áginak hisz."
Először arra gondoltam, hogy az elképesztő indulatokat kavaró Kovács Ági-ügyben már rögtön az elején muszáj írni néhány higgadt mondatot, majd csak utána jöhet a botrány, a tiszekerezés. Másodszor meg arra gondoltam, az első jó ötlet volt. Szóval nincs semmilyen akadálya annak, hogy előbb jöjjenek a higgadt mondatok.

Helytelen cselekedet volt, hogy Kovács Ágnes a minimálisan szükségesnél kevesebb vizeletet produkálva eltávozott a doppingmintavételről! Az olimpiai bajnoknő és az edzője is hibázott, amikor a versenyző hivatalos programjára, a Roger Moore-ral való találkozójára hivatkozva elsietett arról az ellenőrző vizsgálatról, amelyet a Kőér utcai uszodában végeztek október 30-án a Magyar Antidopping Csoport (MACS) szakemberei! A Magyar Úszószövetség holnap összeülő fegyelmi bizottságának a döntését el kell fogadni! Persze csak akkor, ha az helytálló.

A fentieket Gyárfás Tamástól, a Magyar Úszószövetség elnökétől idéztem, és ebben egyet lehet vele érteni.

Azt csütörtök óta már az egész ország tudja, hogy Kovács Ágnes egy előre be nem jelentett doppingellenőrzés során 25 ml mennyiségű mintát szolgáltatott, ami az előírt minimummennyiséget (75 ml) nem érte el. Ezt követően aláírt egy papírt, hogy a további mintaszolgáltatást hivatalos elfoglaltságára hivatkozva megtagadta, ami a szabályok szerint beismerő vallomásnak felel meg, így a vizsgálatot végző MACS jelentése szerint az úszó esete doppingvétségnek bizonyul. A testület azonnal kezdeményezte a fegyelmi eljárást Kovács ellen, amit csütörtökön folytat le a szövetség.

Az olimpiai bajnok zokogva, el-elcsukló hangon mondta a tévékamerába, hogy félrevezették, becsapták, megalázták. Fogadjuk el, hogy ez így van. Nincs is miért kételkedni Kovács Ágnes szavahihetőségében, még Athén után sincs. Sőt még akkor sincs, ha az ügy kirobbanása és az úszó kifakadása óta életveszélyesen megfenyegetett, a korábban teljesen ismeretlen MACS vezetője, Tiszeker Ágnes erre azt mondta, nem igaz, amit Kovács Ágnes róluk mond.

Az egészben egyébként ez a legrosszabb. Nem azért, mert egyikük nyilvánvalóan hazudik, mert egyikük nagyon átverte a másikat, hanem azért, mert magyar magyart vert át, magyar a magyart dobta oda az ítélőszék elé.

Vajon mit fognak szólni ehhez a MACS-jelentés kézhezvétele után az illetékes nemzetközi szervek, az európai (LEN) és a nemzetközi (FINA) úszószövetség vagy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) és a nemzetközi Sportbíróság (CAS). Ők kinek hisznek?

A tiszekerezés a hazugság, az átverés szava lesz, vagy már az most is. Mert a közvélemény Kovács Áginak hisz.

Az egészben ráadásul az a legszörnyűbb, hogy nem is arról van szó, Kovács doppingolt-e vagy sem, hanem arról, mindez miért így történt. Miért kellett így történnie?

A döntést persze el kell fogadni! Persze csak ha helytálló!
De ezt ki állapítja meg?

Olvasóink írták

  • 2. triatlonos 2007. november 14. 17:22
    „Végignéztem a Tiszeker interjút az Origón, és abban eléggé meggyőzően, és logikusan érvelt. A lényeg, hogy pontosan leirt szabályok vannak, amit be kell tartani mindenkinek, aki ezt vállalja. A sportoló élete egy nyitott könyv, minden lépéséről számot kell adni az ellenőrnek. Már előző este kellett volna tájákoztatni az ellenőröket, hogy programja van - amit elmulasztot - mert akkor nem is mentek volna. Ha nem érhető el, nincs a megadott helyen az hiba, de ez fél év alatt háromszor lehet. Áginál ilyen nem volt. Ha viszont megkezdte az ellenőrzési folyamatot, azt be kell fejezni, ez is logikus. Az is természetes, hogy minden sportolót egyforma mércével kell mérni, legyen az olimpiai bajnok, vagy a jövő reménysége. Az is furcsa, hogy amikor Ági kocsja defektet kapott, akkor Gyárfást hivta, most eznem jutott az eszébe.”
  • 1. Tóth Sándor 2007. november 14. 11:30
    „Kezd uncsi lenni ez ahiszti Ági körül.Miért írta alá azt a papírt,hogy megtagadja a további minta adást.Annus és Fazekas semmit sem írt alá,mégis hasonló vétségért az Athénban nyert aranyérmüket vették el.Szerintem ott kezdődött a hadjárat a magyar élsport ellen.Sajnos a sport dimlomáciánk is egyenlő a nullával! Viszlát , jó munkát mindenkinek !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harcos a villamoson

"Hiába szűnt meg a sorozott katonaság, némely hivatalok zárt intézetében a vigyázzmenet és a… Tovább olvasom