Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Az elnök

JEGYZET - "Tele volt tervekkel, reményekkel Körtvélyessy Péter, a Szeged Beton férfi vízilabdacsapatának elnöke. Jó ember volt. Mily furcsa ezt leírni, múlt időben."
Nehéz ilyenkor szavakat találni. Korán reggel csörgött a telefonom, a főszerkesztőm hívott. Tudtam, hogy beteg, de még szombat délután is, amikor anyósoméknál a gyerekeimmel játszottam, arra gondoltam: Péter úgyis erős, meggyógyul.

Tele volt tervekkel, reményekkel Körtvélyessy Péter, a Szeged Beton férfi vízilabdacsapatának elnöke. Jó ember volt. Mily furcsa ezt leírni, múlt időben. Nem akarom elhinni, hogy nem hív bennünket telefonon, amiben mindig olyan lelkes volt. Tervezett, építkezett, komoly célokat tűzött ki nemcsak maga, hanem a csapat elé is.

Hét évig volt a Szeged Beton férfi vízilabdacsapatának elnöke. Minden idők legsikeresebb szegedi sportvezetője volt labdajátékban. Az általa irányított pólócsapat a város első nemzetközi győzelmét szerezte 2009-ben, a LEN-kupa elhódításával. Micsoda döntőn! A város sporttörténetének egyik legnagyobb csatája volt.

Munkássága alatt lépett be a szegedi vízilabda-együttes az európai topmezőnybe. Tavaly ősszel az Euroliga főtáblájára jutott a Beton, a nagyok, a legjobbak közé.

Volt még egy álma. Bajnoki döntőbe kerülni. Azon dolgozott az elmúlt időszakban, hogy ez a következő idényben megvalósuljon. Ha pedig valamit Körtvélyessy Péter eltervezett, azt elérte, mert tudta, hogy képes megvalósítani az álmait.

Sokan kérdezték, hogy miért volt ilyen sikeres nemcsak a sportban, hanem az üzleti életben is. A válasz egyszerű: szerény, megbízható és mindig segítőkész férfi volt. A betonos pólós fiúk apjukként szerették. Tanítanivaló volt a viselkedése, ahogyan szeretett klubját vezette. Mindig szakított időt mindenkire, meghallgatott mindenkit. Ha kellett, segített: jó szóval, biztatással.

Elnök volt. Kevés ilyen létezik. Egy nagy klubvezető távozott közülünk, a helyét nagyon nehéz lesz betölteni. Most nagy az üresség. De Körtvélyessy Pétert ismerve egy pillanatra sem szakad el kedvenc csapatától, hiszen az álmát a fiúkkal közösen szeretné elérni: döntőbe jutni. Ő már fentről segít, hogy ez a történelmi bravúr összejöjjön.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nulla adósság

"Lehet-e vajon valaha olyan reformot indítani az egészségügyben, amelynek a vége nem hosszabb várólista, ágyszámcsökkentés, osztálybezárás?" Tovább olvasom