Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Balfácán kerestetik

JEGYZET - "Bármit el lehet adni az embereknek."
Amíg forog a világ, két dolog egészen biztos: az egyik, hogy nincs az a rezsi, amit ne lehetne tovább csökkenteni, a másik, hogy mindig lesznek könnyedén átvágható emberek.

Hogy a lapunkban bemutatott család miért vásárol ismeretlenektől matracokat, mágneses lepedőket, derékaljat, azt csak ők tudják. A Google segítsége nélkül számomra az is homályos lenne, hogy egyáltalán mi az a derékalj. A házaspár arra hivatkozott, hogy régóta ismerik a csalót, mert már vásároltak tőle korábban. Ez bizony nem túl szilárd barátság.

Számos cikket írtunk termékbemutatón átvert nyugdíjasról, mert a masszázsfotel és a masszírozógép sem szent a csalóknak. Érdekes, hogy a mágneses paplannal átvágott vevőkről többször is beszámoltunk. Valamilyen különleges szakrális jelentősége lehet ennek a terméknek a hiszékenyek körében.

Bármit el lehet adni az embereknek, nem csodálkoznék, ha holnap valaki azzal keresné meg lapunkat, hogy túl drágán kapta az elefántriasztót egy régi ismerősétől, akitől korábban fészkes fenét vásárolt, ezért bízott benne. A balfácánoké végre egy olyan piac, ahol a kereslet és a kínálat egyensúlyban van.

Az igazsághoz tartozik, hogy valahol mindenkiben ott lakozik a balfácán. Tudjuk, hogy a hentes szándékosan mér 20 helyett 24 deka parizert, ahogy azt is, hogy a pincérnek valójában van elég aprója a tárcájában. Szemet hunyunk, mert úgy vagyunk vele, hogy ennyi belefér, pedig tudjuk, hogy ha nem is nagyon, de átvágnak.

Persze nem mindenkinek tűnik fel, hogy átverik. Boldogok, mert azt látják, hogy van egy új mágneses lepedőjük, és megint csökkent a rezsijük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem, háromszor

"Megtanuljuk, hogyan kerüljük el a vitát." Tovább olvasom