Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Beadom a kulcsot

"Már a postások bringája is kiverte a biztosítékot, most meg itt vannak a kicserélendő postaládák. Kicsivel korábban a főszám, a mindenkit bámuldozásra késztető attrakció a kormányzati negyed ügye volt."
Már a postások bringája is kiverte a biztosítékot, most meg itt vannak a kicserélendő postaládák. Kicsivel korábban a főszám, a mindenkit bámuldozásra késztető attrakció a kormányzati negyed ügye volt. És ne is menjünk vissza távolabbra, ennyi untig elég az érthetetlenségekből.

Utálatos demagóg reflex minden (kormány)beruházást megpróbálni ellehetetleníteni már a tervezéskor azzal, hogy mennyivel jobban kellene a pénz a szegényeknek, az éhező gyerekeknek, vagy – kormánypalota helyett – kórházra. Ha meg kórházra költenek, azaz széfre, akkor azzal jönni, hogy miért nem emelik inkább Erika nővér bérét, megérdemelné, vagy miért nem életmentő műszert vesznek inkább, és miért nem teszik használhatóvá a jelenleg használhatatlan kórházi fürdőszobát. Tele van a hócipőm a demagógiával. De most mégis – én is inkább a kórházi ágyak középen lyukas matracait cserélném le, ezerszer előbb, mintsem széfre költsek.

A széf nekem betett. Hogy az egészségügyi reform összes nehéz ügye, a vérre menő viták – jó hogy, hiszen az életben maradásunk a tét – közepette, az egészségügyi dolgozók és a betegek mindennapos szenvedései közepette a széfekkel kelljen hergelni a népeket – ez minden képzeletet felülmúló hülyeség. Amikor a miniszternek arról illene meggyőznie az okkal aggódókat, hogy nem, a biztosítási rendszer megváltoztatásával a szegényeknek nem csökken az esélyük gyógyulni, akkor arról beszél, hogy a széf elektronikus zárral jobb, mint kulccsal, mert a kulcsot is ellopnák... És ha majd Marika néni elfelejti a kórházi széfje kódját, akkor jön a biztonsági kulccsal a segítő személyzet, kinyitja Marika néni széfjét, és kész. És tárgyalások és töprengések után eldőlt, hogy a csecsemőosztályra, a pszichiátriára és az intenzívre nem kell széf az ágyak mellé.

Mindjárt beájulok, de komolyan.

Akkor pedig bevisznek a belosztályra, és amint magamhoz térek, közlik velem a széfem kódját. Ezért a perspektíváért már érdemes magamat hullára idegesíteni, nemde?

Olvasóink írták

 • 5. kisbuta 2008. január 26. 18:51
  „Csak annyit a bringáról, tekert-e már valaki 10 kilós táskával a hátán, + a kormányon bal-jobb 10-10 kilós vászontáskákkal, + hátul 10-10 kilós oldaltáskával 10 cm-re a kamionok mellett lavírozva egy ótvar konstrukciójú SW-Cs márkájú postásbiciklivel napi 6-7 órát éveken keresztül nap-mint nap! Ótvar, feltört utakon. Olyan szr binyiglikkel, aminek az összsúlytól pont akkor pattognak ki a küllői, mikor a nagy állatok elhajtanak mellette. Ne sajnáljátok tőle, hogy végre strapabíró cangát kap! Menjetek egyszer vele együtt, csak 1 napot! Összesz...nátok magatokat!”
 • 4. hócipő 2008. január 21. 11:11
  „És ez csak fokozódni fog.Tömeges kivándorlást sejtek.”
 • 3. dondongó 2008. január 17. 13:06
  „Amikor a kormánypártok szempontjai iránt nem érzéketlen (hogy finoman fogalmazzak) délmadár kolumnistája is szolídan bírálgat, akkor már tényleg nagy a baj...”
 • 2. alma 2008. január 17. 11:54
  „Az egyszerű ember figyelmét az ilyen ügyletekkel lehet elterelni a háttérben történő privatizációról!
  Jó trükk, kár, hogy az emberek be is veszik!
  Utánna meg ráeszmélnek, hogy a széf mellé még egy jó nagy számla is jár!”
 • 1. Ircsi Pircsi 2008. január 17. 07:03
  „és a postások helyzetéhez hozzátenném, új bringák, postaláda cserék, a felső körökben hihetetlen pénzek, jutalmak szétosztása, aki pedig dolgozik ténylegesen például az ablaknál, vállalva a felelősséget a rábizott értékekért, vállalva hogy kirabolják (lásd Szeged 12. posta), netto 65-70 ezer forintért teszik ezt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autózni kell

"Talán az utolsó szűk esztendő lesz az idei az újautó-értékesítésben, de azért erre nem vesznek… Tovább olvasom