Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Bukfenc

JEGYZET - ˝Könnyekig ható történet, amelynek egyetlen haszna, hogy az ember belegondol, milyen értékes az élet.˝
Nem sokon múlott, hogy magam is az árokba bukfencezzek azzal a busszal, amelyik péntek este 23 emberrel szenvedett súlyos balesetet az M6-oson. Tóth Tibor, aki a síelős túrát szervezte, évek óta hív Hargitafürdőre. Sosem mentem vele, idén azonban komolyan gondolkoztam rajta, de végül nem jött össze. Amikor megtudtam, hogy az ő buszuk hajtott az árokba, nem akartam elhinni, azonnal a kislányáért, a 10 hónapos Katáért kezdtem aggódni, akit utoljára októberben láttam.

Persze Daisy – ez a beceneve a barátomnak – telefonja ki volt kapcsolva, senkinek sem sikerült beszélnie vele, annyit tudtunk, hogy senki nem halt meg. Aztán egyszer csak a Facebookon tájékoztatott mindenkit arról, hogy úgy-ahogy, de megvannak. Az anyukája átfogta a kisbabát, nem hagyta, hogy akár csak egy karcolás is essen rajta. Daisy feje mindig is elég kemény volt, meg sem kottyan neki, hogy kicsit össze kellett varrni. A kedvesének a lába sérült, de ő is rendbe fog jönni.

Könnyekig ható történet, amelynek egyetlen haszna, hogy az ember belegondol, milyen értékes az élet, és mennyire gyorsan veszítheti el a szeretteit. Daisynél vidámabb embert keveset ismerek, nem véletlen, hogy mindenki a barátja szeretne lenni – örülök, hogy nem nekrológot írok róla. A kórházi ágyán feküdt, így beszéltünk tegnap telefonon, én szerettem volna megnevettetni, de végül ő poénkodott saját kínján. Azt mondta, a síelés veszélyes sport, de alig bírt röhögni, mert fájtak a bordái. Ez már a második hasonló buszos kalandja, az elsőt ennél is könnyebben megúszta.

Az utasok hálásak lehetnek annak, akiben vagy amiben hisznek és bíznak. Én pedig abban bízom, hogy jövő télre, amikor majd együtt megyünk síelni, Daisy leszokik a bukfencezésről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt a kulcs, és jó napot

˝Több mint ezer milliárd forint ment a levesbe – szétterítve a teljes adófizető népességre.˝ Tovább olvasom