Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Embertelen hőség

JEGYZET - ˝Az Árkádba sem azért mennek be, hogy megvegyék a tizenkettedik csini rucijukat.˝
Hőség van – a közel 40 fok, amit a napokban árnyékban mérhetünk, már nem nevezhető kellemes strandidőnek sem. Akik nem bírják a meleget, panaszkodnak, vannak azonban, akik lehurrogják őket. „Nyár van, persze hogy meleg van." „Eddig meg az volt a baj, hogy hideg van, neked semmi sem jó." Nagyjából ezek a sztenderd válaszok.

Egy klímás irodából vagy lakásból nézve persze a mostani időjárás kapcsán valószínűleg könnyebben rántja meg az ember a vállát. Abból az élethelyzetből nehéz elképzelni, milyen az, amikor már reggel, főzés előtt közel 30 fok van a panellakásban – sötétítés ide vagy oda. A klímás autóban azt sem érzi az ember, mennyire hatalmas élmény a forróságtól izzó tömegközlekedési járműveken, mások hónalját szagolva eljutni valahova, hogy aztán esetleg még hosszasan kelljen gyalogolni is a forró városi aszfalton az úti célig. Akiknek ez jut, az Árkádba sem azért mennek be, hogy megvegyék a tizenkettedik csini rucijukat a nyárra. Ők nem is nézik a kirakatokat, csak hűsölnek egyet, mielőtt továbbindulnának, hogy kibírják valahogyan a következő pár órát.

Persze lehet hangosan hurrogni meg nagybetűkkel posztolgatni a Facebookon: senkit nem érdekel, hogy nyáron meleg van – de talán hasznosabb lenne csöndben maradni. És örülni annak: nekik olyan szerencsés sors jutott, ami miatt nem érzik át igazán, mit jelent a harmadfokú hőségriasztás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zaj-baj

˝Igazságot tenni sesem fogunk tudni.˝ Tovább olvasom