Jegyzet

2019.08.24. 09:00

Ésszel!

JEGYZET - "11 baleset történt a megyében"

Suki Zoltán

Szerencsére régen volt már az, amikor az utcán járkáló, műbőrkabátos rendőrök élet és halál urai voltak, és rettegni kellett tőlük. Akkoriban a legfontosabb feladatuk a bírságolás, és az emberek ok nélküli szivatása volt. Mázli, hogy vége annak a korszaknak.


Most úgy néz ki, hogy segítenek, ahol tudnak. Kiskacsákat kísérnek át az úton, meg ilyesmi. Manapság már azért inkább vigyáznak ránk. Azaz, van, akire csak vigyáznának, de nem jön össze nekik. Hiába tépik a szájukat szinte hetente a biztonságos közlekedésről, egy csomóan figyelmen kívül hagyják ezt, és most nagyon finoman fogalmaztam.


Most volt az országban az úgynevezett Tispol Speed akció. Ennek nagyjából az a lényege, hogy előveszik az összes traffipaxot, és keresik a gyors­hajtókat. Ráadásul erről előre szólnak is.


Na, ennek ellenére van az országban majdnem tízezer, a megyében pedig több mint 450 hülye, akit semmi sem érdekel, padlógázzal megy még budira is.


Pedig most tényleg nem az autósok ellen, hanem mellettük vannak a zsaruk, meg például mellettem, hogy este ne üssön el a Szillérin egy száguldozó bolond.


De nemcsak gyorshajtók vannak ám! Legutóbb, a hosszú hétvégén, nyolc részegbe is belefutottak. Szegeden és Szentesen három-három, Hódmezővásárhelyen pedig két eljárást indítottak piás sofőrök miatt. Ugyanebben az időszakban 11 baleset történt a megyében. Szerencsére senki sem halt meg, de benne volt a pakliban. Szóval nekem tényleg mindegy, hogy utálják, vagy éppen szeretik az autósok a rendőröket, magánügy. Csak ha értelmes dolgot kérnek, figyelni kéne rájuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!