Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Fejetlenség

JEGYZET - ˝A hazug embert hamar utolérik.˝
Kapkodom a fejem, miután a NAV vezetője, Vida Ildikó beismerte: kitiltották az USA-ból, és erről korábban szólt is a kormánynak. Azért kapkodom a fejem, mert a kormánygépezet eddig következetesen tagadta, hogy tudna az amerikai kitiltottakról. Szijjártó Péter arra kérte Victoria Nulandot, az európai és eurázsiai ügyekért felelős amerikai államtitkár-helyettest Washingtonban, hogy az Egyesült Államok kormánya tárja fel bizonyítékait a korrupciós vádakkal kapcsolatban.

A mondás szerint a hazug embert hamar utolérik. A kormány agyondicsérte az iskolaállamosítást. A központosításról már kiderült, csak a pénzt viszi: az iskolarendszer átalakításában élharcos Hoffmann Rózsa a leváltása után azt találta mondani, „Egy központból 198 tankerületet közvetlenül lehetetlen jól irányítani". Két éve betiltották a kocsmai játékgépeket, hivatalosan azért, hogy csökkenjen a szerencsejáték kedvezőtlen hatásaitól szenvedők köre. A valóságban azért, hogy átrendezzék a piacot Andy Vajna javára.

További kitűnő példákat sorolhatnék az időközben a nyilvánosság elől eltűnt Selmeczi „megvédjük és garantáljuk a nyugdíjakat" Gabriellától vagy Németh „rezsibiztos" Szilárdtól. Mindketten azt is elmondták, nem az emberek fizetik meg a különadókat. Pedig de.

A mellébeszélés olyan szinten átszőtte a kormányt és a társadalmat, hogy tényleg elmondhatjuk: „Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal, hazudtunk minden hullámhosszon". A bizalmatlanság, a kétkedés minden szinten át- és átszövi az emberi kapcsolatokat. Csak kapkodjuk a fejünket. Pedig ideje lenne rendeltetésszerűen használni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adócsalók

˝Reklamálni, azt nagyon tudunk.˝ Tovább olvasom