Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Felelős ministeriumot Buda-Pesten!

"Mohamed időben kapcsolt, rájött, semmiből nem tart neki, hogy odamenjen a hegyhez."
Megkaptuk.

A hozzá illő körítéssel egyetemben, úgymint tüntetés, Kossuth téri hőzöngés, népbutítás minden szinten és helyszínen, sajnos a patkóban is. Mert akár tetszik, akár nem, a Bajnai-kabinet felelős, legitim, demokratikusan megválasztott kormány. A konstruktív bizalmatlansági indítvány is törvényes módszer arra, hogy új miniszterelnöke legyen az országnak. És fel lehet olvasni úgynevezett civilek petícióját, akik követelhetik az Országgyűlés feloszlatását és az előrehozott választások kiírását, mégsem fog az történni, amit az ország állítólagos többsége akar. És nem azért, mert elvették tőlünk, a néptől a választójogunkat. Az továbbra is megvan, élhetünk is vele akkor, amikor erre lehetőségünk van. Az EP-választások kapcsán hamarosan, június 7-én. Kíváncsi vagyok, a most olyannyira voksolni óhajtók közül hányan fognak elmenni. Szeretnék kellemesen csalódni, de tartok tőle, nem fogok.

Azt ma még nem tudni, meddig tart ki a Bajnai-kormány, kitartanak-e egyáltalán a 2010-es választásokig. Mert a jelenlegi helyzetben csak ez számít, a kitartás. A választani akaró nép csak a „fájni fogra" emlékszik majd, és egyáltalán nem számít neki, a fájdalomokozáson kívül mi mindent cselekszik még meg a „libapásztor".

Bajnai egy nagy győzelmet mindenesetre már aratott: a legfontosabb embert a legfontosabb helyszínen kényszerítette térdre. Sólyom László ugyanis úgy gondolta, annak ellenére, hogy ott van az alsóházi teremben, elég, ha csak üzen az új miniszterelnöknek. Ám Mohamed időben kapcsolt, rájött, semmiből nem tart neki, hogy odamenjen a hegyhez. Amelyből azonnal mélyföld lett. Az a zavarodott kézfogás és az a moraj, ami végigment a termen – nem volt mindennapi. Erre tényleg nem volt senki felkészülve. Egy kapustól nem várt, szokatlan helyzetfelismerés eredménye volt a zúgolódás: gólt lőtt, kirúgásból.

Vajon mi lesz a következő bravúr?

Olvasóink írták

 • 18. pintyőke 2009. április 16. 16:24
  „Garai úr!
  Megtenné, hogy elolvassa Löflfer Tibor, politológus, publicista idevágó jegyzetét, mert már a második, vagy harmadik írásában bizonygatja, mondogatja, hogy mennyire kib...túl törvényes ez az egész helycserélősdi, közben szándékosan, vagy baloldaliságának okán, elfogultság miatt elfelejti, hogy a jobboldaliságuk miatt szintén elfogult, ám értelmesen érvelő, gondolkodó emberek rég szátválasztották a LEGITIMÁCIÓT ÉS A LEGALITÁST.
  Szerintem ez nagyon, nagyon fontos érv egy vitában, mert nagyon jó ám, ha más a világképünk, (tanácsköztársaság itt, Horthy ott) de sajtószakmailag is sérül az érvrendszere, mikor a fent említett megkülönböztetésről nem vesz tudomást, és úgy szórja barominagyigazságait. BAJNAI EGY TÖKIG LEGÁLIS MINISZTERELNÖK: Ezt tudjuk.
  ÍMe a link:
  http://szegedma.hu/hir/2009/04/a-bajnai-kormany-legitimitasa/
  És egy kis ízelítő:
  Politikai hatalom esetében a ,,legitimitás" lényege a hatalomnak az állampolgárok általi törvényesnek elismerése vagy elfogadása: a hatalomnak alárendelt állampolgárok ítéletet alkotnak arról, hogy szerintük törvényes-e a hatalom (a hatalom megszerzése, megtartása vagy átadása), vagy sem. Ha ítéletük pozitív, lojalitásra, követésre és engedelmességre méltónak tekintik a hatalmat, és ezért többé-kevésbé hajlandók is lojálisnak lenni hozzá, követni azt és engedelmeskedni neki. A legalitás is törvényességet vagy jogszerűséget fejez ki, de itt a hangsúly az érvényes és hatályos jogszabályoknak való ,,megfelelésen" van, és erről a ,,megfelelésről" arra illetékes jogi szervek vagy testületek döntenek.”
 • 17. cselac 2009. április 16. 15:12
  „A következő két nagy bravúrt máris sikerült véghezvinni...engem nagyon nem érdekel, hogy Boldvait végül elítélték-e vagy sem, de kétszer ült az ország egyik legnagyobb visszhangot kiváltó perében vádlottként...Vahlról nem is beszélve...szegényt megtámadta az a piszkos sajtó...fujj.”
 • 16. persona 2009. április 16. 13:48
  „Szerintem inkább arról szavazzunk, hogy elég szexi libapásztor-e a Gordonka..:)”
 • 15. madártej 2009. április 16. 13:48
  „Qrvára felelős a minisztérium Budapesten. Még el se kezdte már lebukott az első elítélt csirkefogó, a Wahl szaki. És milyen a többi? Ráadásul ezeknek smúzol ez a balliba Dm. ezerrel. Pfújjj, nem szabad!”
 • 14. virag1956 2009. április 16. 11:58
  „Gondolom a fikaevő Szigetvári rendelte ezt a proli időket idéző förtelmet.
  Tele csusztatással, tárgyi tévedéssel és egy nemzetközi szaktekintély (Sólyom) alázásával
  természetesen az is a protokollban járatlan olvasók félrevezetésével.
  Folyamatosan süllyed a gyérvilág szinvonala, pedig azt gondoltam kb. 1éve ennél már nincs lejjebb.
  Mikor unja ezt meg az angol tulajdonos?
  Ja és libapásztort összekeverni a liba tolvajjal? Fazekas Mihály:Lúdas Matyi ált.isk.tananyag!!”
 • 13. achilleus 2009. április 16. 10:59
  „http://www.median.hu/object.16aacc21-d081-463e-ae3c-60bbe0c4ffc2.ivy”
 • 12. gszlaszlo 2009. április 15. 22:00
  „rosszul "láttad, hallottad", cselac, egyáltalán nem sértődtem meg”
 • 11. cselac 2009. április 15. 21:38
  „Ha már megsértődtél, kedves GSZL, akkor itt is felteszem a kérdést (bár újságírónak megsértődni, khm...)

  "Mi a bánat van? garai nyeregben érzi magát, hogy a csapból is őt folyatják? Nem hiszem, hogy nincs más az egész szerkesztőségben...vagy a többiek nem tudnak azonosulni ennyi hülyeséggel? Vannak itt tehetséges (újság)írók is...Bakos Bandi, Darvasi, Panek, Kunstár..."

  Íme az értékes hozzászólásom, csak, hogy jó helyen legyen.”
 • 10. mugri 2009. április 15. 21:23
  „´Most a lónak a nemi szerve van fejmagasságban :D´

  Ponntossan ahhoggyan irrodd flekksszöss kélgyóóó, csakka tövve láccik kija szádbul azzissscakk ippeghoggy, he-he:)))”
 • 9. flexsnake 2009. április 15. 20:31
  „Dehogyis mennek szavazni. Ostobák azt sem tudják mikor lesz :D Előre hoznák a választást hogy ismét az MSZP ,,csinálja meg" :D Ügyesek, tudnak molotov-koktélt készíteni csak írni meg olvasni nem. Nem ők képviselik az értelmiséget csak a hülyeséget. A társadalmi hontalanság és ostobaság legalsóbb felét, segget mutogatva. A civil megmozduláson ahol annyira civil vol minden hogy a gárda vigyorgott majd morvai valahogy odaesett.
  Még mindig nem jöttek rá hogy a nép nem 2 ember és nem az az 50 barom :D A nép könyörtelenül kisöpri a választásból a szélsőséget. És a legszebb bravur hogy saját magukat tudják kipicsázni. Leesetek a fehér lórol amin be kívántak lovagolni. Most a lónak a nemi szerve van fejmagasságban :D”
 • 8. cselac 2009. április 15. 19:24
  „Na, kicsi szelep, nem ment véletlenül csontszilánk a nyelvedbe?”
 • 7. madártej 2009. április 15. 19:06
  „Inkább ott bravúroskodna ez a Gordonka, ahol a libák árát kifizetik a 2003 óta várakozó emböröknek. A A cikk írója is kaphat egy adag töltött libanyakat estére, mert olyan mélyen behajlott a méretes gumigerince a kapus előtt, hogy akár a paraolimpián is indulhat talajtorna számban.”
 • 6. achilleus 2009. április 15. 17:05
  „4. hozzászólás hazaipalya 2009.04.15. 16:54
  Az eredeti kinyomtatott röplapon így szerepel. Kormány jelentésben értendő.”
 • 5. hazaipalya 2009. április 15. 16:55
  „achilleus,elolvastam,nagyon jooooooooooooooooooooo:)”
 • 4. hazaipalya 2009. április 15. 16:54
  „ministerium nem sz-szel irando?”
 • 3. achilleus 2009. április 15. 16:52
  „Egy újabb lacikás förmedvény az árok- (apropos mélyföld) betemetés jegyében.
  Mellesleg ezért a címért, március 15-én a Kossuth téren felmutatva, kemény testüregi motozás járt.
  (Csak nehogy azzal jöjjön, hogy AZOK, a Márciusi Ifjak 12 pontjának másodikjával, rosszkor voltak rossz helyen, mert megkaparom magam.)
  Amúgy Mugri jár legközelebb a valósághoz, ld. még az úr blogjából átvett "cikk"-hez fűzött kommentáromat.
  2. hozzászólás theseus 2009.04.15. 16:32
  Ajánlott irodalom a blogger úrnak Morvai Krisztina EP-képviselőjelölt április 14-i beszéde.”
 • 2. theseus 2009. április 15. 16:32
  „Még ha csak "libapásztor" lett volna Bajnai! Az egy nagyon tisztességes foglalkozás, még ha nem is lesz utána min.elnök senki.
  Bajnai sajnos csak libatolvaj volt, idézőjel nélkül. A különbséggel mindenki tisztában van, úgy látszik, csak cikk írója nincs.

  mugri elég vaskosan fogalmazott, de a lényegre jól rátapintott.”
 • 1. mugri 2009. április 15. 16:16
  „Énaki vónékk nemtom dee ekorrrkka naggy mérretöss nyyallizzáss fönnfórgássa essetinn nem szórúll bé ja szerrkessztő uurnak mégg a szömmüüveggjje isa Ballynai minisszterreellnökkurr allfelibbe? he-he:)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árnosztalgia

"Oly nagyon hittük, hogy lesz itt még Ausztria, Svájc, Bajorország, nem is beszélve szőlőről és… Tovább olvasom