Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Hazajöttek a politikusok

"Szegeden az ellenzéki politikusok unták meg először a nyaralást, hiszen hazatérve, végveszélyben az egészségügy felkiáltással azonnal összerántattak egy rendkívüli közgyűlést, amin a városvezető koalíció csak egy üzenettel várta őket: hurrá, mi még nyaralunk!"
Van azért annak némi pikantériája, hogy akkor vannak a legnyugodtabb napjai az embereknek, amikor az ő kegyelmükből felkent (és fizetett) politikusok szabadságon vannak. Pihenjenek is csak sokat, ránk fér.
Igaz, hogy ezt a hosszúra nyúlt kovászosuborka-szezont elég nagy botrányszegénységben élte meg a média, sebaj, kibírjuk, fő, hogy soha annyi nyugodt, normális emberrel nem lehet találkozni, mint ilyenkor. Rokonok, barátok, ismerősök szót értenek egymással megint. Alig emlékszem egy-két nyamvadt kísérletre a polgárok nyugalmának kis mértékű megzavarására. Talán a Für–Bíró–Csurka fogatlan (politikai értelemben legalábbis) trió retrós tündöklése érdemel említést: a nyár legcsendesebb napján belerottyantottak saját egykori MDF-es fészkükbe.

A tizennégy éve elhunyt Antall Józsefről igyekeztek leszedni az utolsó csepp keresztvizet is a bátor politikai szeniorok. Hagyjuk is őket, mondanám, ha nem az ő politikai reinkarnációjuk sejlene föl az emberben a fekete pitbull-gúnyába bújt suhancok láttán. (Ma alakul meg a Magyar Gárda, Für Lajost kérték fel eskető keresztapjuknak.) És ezzel, jelentem, vége is a politikai vakációnak, a témában már meg is szólaltak a hangadó politikusok. Nyár után politikai értelemben is ősz következik.

Szegeden az ellenzéki politikusok unták meg először a nyaralást, hiszen hazatérve, végveszélyben az egészségügy felkiáltással azonnal összerántattak egy rendkívüli közgyűlést, amin a városvezető koalíció csak egy üzenettel várta őket: hurrá, mi még nyaralunk! Jó, akkor maradjatok is ott, ahol vagytok, így az ellenzék, s a közgyűlés feloszlatását, új választások kiírását követeli. A nyomaték kedvéért még behajítottak egy tekegolyót Szeged nyári poshadt politikai állóvízébe, s ezzel, az oda vissza fröccsenő hullámokkal meg is nyitották a város következő politikai évadját.

Senki sem tanult, senki sem felejtett, és még csak nem is olvasott. Például azt a felmérést, amely szerint a politikusok bizalmi indexe már csak békaperspektívában értékelhető. Nemcsak az orvosokban, a pedagógusokban, hanem az újságírókban, de még a gazgalád rendőrökben is sokkal inkább bíznak az emberek, mint a politikusokban. Ettől még persze ők fújják a passzátszelet.

Az idei politikai szezonkezdet egyetlen üde színfoltja volt Merkel asszony röpke látogatása Budapesten. Figyelték? Gyurcsány, Orbán, Sólyom – milyen normálisan viselkedett és nyilatkozott mindegyikük a hazájában nagykoalíciót teremtő német kancellár társaságában? Nem lehetne átigazolni hozzánk a „Bundesligából" Merkel asszonyt?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borország

"Legyen végre Csongrád a Csongrádi Borvidék központja: ezt szeretné elérni a város hegyközségének… Tovább olvasom