Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Iwiw-kémek

"Nagyon örülök, hogy a magyar adóhivatal ilyen leleményes."
Bolond vagy te, feliratkoztál az iwiwre? Olyan, mintha kiteregetnéd az összes szennyesedet a Széchenyi téren. Ezzel a két mondattal értékelte hevületemet egy ismerősöm néhány éve, amikor jómagam is tagja lettem egy olyan hatalmas családnak, ami iwiw közösségi hírportál néven vált közismertté a világhálón. Azt is hozzátette, hogy az „ismerőseim" rovat alapján akár még a dél-kenyai titkosszolgálat célkeresztjébe is kerülhetek, iwiw-tagságommal felrobbantottam privát szférámat. Így aztán neki ne panaszkodjak, ha egyszer úgy érzem: engem már megfigyel a Nagy Testvér (magyarul: Big Brother).

Na, ez se teljesen normális, hárítottam el akkoriban a jó tanácsot – menekülés, de rögvest az iwiwről! –, és szorgos hangya módjára gyűjtögettem az ismerősöket.

Ettől persze a fent említett Nagy Testvér megfigyelhetett, bár nem rendelkezem olyan titokkal, amit ne mernék a nagyközönség elé tárni. Igaz ez az APEH esetében is, amiről kiderült: ha kedve szottyan rá, és más úton már nem tud információt beszerezni a vizsgálandó adóalanyról, bizony bekukucskál az iwiw ablakán. Azután, ha ott, mondjuk minimáladózóként egy négyszintes villa kertjébe telepített, feszített víztükrű medencében lát vigyorogni, már jogosnak tűnik a kérdés: miből a villa, miből a medence, adót fizetett-e, kedves uram, a széles vigyor után?

Nagyon örülök, hogy a magyar adóhivatal ilyen leleményes, bár nem igazán értem, miért is kell mindehhez az iwiw. Hiszen a rendszerváltozás óta olyan kastélyok nőttek ki a földből, amilyenekről egykoron még középkategóriás magyar grófok is csak álmodoztak. Olyan magyar jachtok szelik az Adria hullámait, amekkora hajókkal a Monarchia haditengerészete sem büszkélkedhetett. Ettől persze a kastélyosok, jachtosok egy része (számításaim szerint nem is a kisebbik) olyan szemérmetlenül röhög bele a panelfélszobákban iwiwezgető ország képébe, hogy az a vigyor már fel sem fér a világ egyetlen közösségi oldalára sem. Mint ahogy az iwiwen olyan rovat sem található, miből származik az első százmillió, hányszor tetszett körbeszámlázgatni olajszőkítések idején, mennyi szeszt csempészett be kiskegyed férjeura a szerb határon, és hány cégéből mentette ki a pénzt másikba a felszámoló orra elől.

Pedig ezekre is többször rá kellett volna már kérdezni, iwiw nélkül is.

Olvasóink írták

  • 1. .suhym. 2009. június 23. 06:16
    „"..Pedig ezekre is többször rá kellett volna már kérdezni, iwiw nélkül is. .."

    Így van!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Traktor

"Meg tudják-e menteni a polgármesterek a pártjukat, vagy az erkölcsi, bizalmi válság őket is magával… Tovább olvasom