Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Kameraőrület

JEGYZET - "A Nagy Testvér nem mindenható."

Kétfajta embert ismerek: az egyik retteg attól, hogy megfigyelik, a másik pedig minden sarokba kamerát telepít. A vagyonvédelemnek ez a formája annyira elterjedt, hogy a Nagy Testvérrel komplett városokat is megfigyelnek a hatóságok.

Nem tudom, milyen gyakran elemzik a kameraerdők hatékonyságát, az viszont beszédes: a rablásoknál, robbantásoknál közzétett kameraképek cseppet sem segítenek az elkövetők megtalálásában. Vagyis felvesszük, mi történt, de se megelőzni nem tudjuk, se „megtorolni".

A Nagy Testvér nem mindenható. A bekamerázásnak akkor lenne értelme, ha a képet egy vagy több szakavatott folyamatosan figyelné.

És sajnos nem itt tartunk. Elég csak Szegedre gondolni, ahol a Dugonics tér átépítésénél minden sarkot bekameráztak, azért, hogy majd jól megfigyelik a szabálytalankodókat. Az eredmény: a mindent látó Nagy Testvér képe alapján eddig soha, senkit nem büntettek meg azért, mert fittyet hányt a hétvégi forgalomkorlátozásra. Pénzkidobás? Dehogy! Pénz nem vész el...

A nagy megfigyelőjáték most a kisebb településeken folytatódik. 8-10 utcás kis falukba telepítenek 5-10 millióért kamerákat, hogy a tyúklopást leleplezzék. Persze csak akkor, ha valaki felismeri az elkövetőt. A Nagy Testvér-program révén a térfigyelőrendszer-szállító vállalkozás biztosan jobban teljesít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bili

˝Vendéglátáshoz a komfort az alap˝ Tovább olvasom