Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Képhiba, hanghiba

"Szinte soha nem szoktam nyilvánosan kritizálni a különböző médiumokat. Most mégis kivételt teszek."
Szinte soha nem szoktam nyilvánosan kritizálni a különböző médiumokat. Két okból. Először is azért, mert én is, mi is hibázhatunk, hibázunk, nekünk sem esik jól, hogyha nekünk esnek egy-egy bakink után. Másrészt: etikai normáim szerint a kollégák között elvárható az összetartás, újságíró ne szidjon újságírót, hagyjuk meg ezt a viselkedést mondjuk a politikusoknak.

Most mégis kivételt teszek. Azt szó nélkül hagytam volna, hogy egy-két riporter – neveket szándékosan nem említek – bántóan tájékozatlan. Viszont a tegnapi kapitális hibák sorozata több mint bántó. Már-már felháborító, mind a hajnalonként kelő nézőkkel, mind a magyar olimpiai küldöttség eddigi második legeredményesebb tagjával, a birkózásban ezüstérmes Fodor Zoltánnal szemben.

Úgy indult, hogy Fodor Zoltán reggeli elődöntőjét nem közvetítették élőben. Azt az elődöntőt, melyben egy magyar azért küzdött, hogy olimpiai aranyért mérkőzhessen, és ugye, eddig Pekingben erre nem sokszor akadt példa. Tetézték ezt azzal, hogy ez idő alatt éppen reklámot(!) sugároztak a magyar– spanyol pólómeccs nagyszünetében, és legfeljebb egy percről maradtunk volna le a harmadik negyed elejéről.

Nyeltem egyet: gondoltam, aki nem hozzám hasonló sportőrült, az nem nézi a hajnali közvetítés közben az internetet másodpercenként frissítve, hogy meglesz-e a magyar finalista. No meg úgyis végigizgulhatja majd az elődöntőt a vízilabdameccs után. Ám a kommentátor unott hangon – legalábbis ahhoz képest unottan, ahogy közvetíti a pólót – közölte a harmadik negyed elején a „jó hírt": Fodor finalista. Elvéve ezzel mindenkitől az igazi szurkolás esélyét! Hiszen nyilván nem azzal az adrenalinszinttel nézzük végig az ismert végkimenetelű mérkőzést, mint ha nem tudjuk az eredményt. Úgy érzem: ez a sok százezer, hajnalban kelő ember lebecsülése. Aki képes nap mint nap reggel háromnegyed négyre beállítani a vekkert, hogy kövesse az olimpiát, hogy szurkoljon a magyarokért, azzal nem szabad így bánni.

Magamban akkor nyeltem egyet, mondván: aki dolgozik, hibázik, sőt az is elképzelhető, hogy nincs igazam.

Ám amikor a Fodor Zoltán elvesztett döntője utáni eredményhirdetésnél a himnusz, a magyar zászló felvonása és a sportolók ünneplése előtt átkapcsoltak a litván–orosz férfi kosárlabda csoportmeccs negyedik negyedének legelejére, akkor nálam elszakadt a cérna. Ennél nincs lejjebb. Fodor Zoltán családja persze nyilvánvalóan nem ilyen enyhén fogalmazna...

Slusszpoén: az említett – ezek szerint kiemelt fontosságú – litván–orosz vége előtt újra kapcsoltak. Hadfi dzsúdós vigaszágas meccsére, amelyet követően a magyar a hetedik helyen zárt.
Ez ám a koncepció!

Olvasóink írták

  • 1. ivcsek 2008. augusztus 15. 08:50
    „Kossuth Rádió olimpiai közvetítés ma reggel 8 óra körül....Ökölvívó mérkőzés Bedák Pál (Pimpa) küzd a kazahhal. Szünet, Szántó Imre Bedák edzője instruál.
    Riporter: Bekapcsolódunk Öcsi Bácsi taktikai instrukcióiba...
    Öcsi Bácsi élőben Bedákhoz:... KURV@ @NYJÁT!....
    Riporter: Köszönjük, kapcsoljuk a vízilabdát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliók egy miatt

"A műtétnek vége, a kisgyerek szerencsére jól viselte. Megnyugodhatnánk, ha nem jönnének elő az… Tovább olvasom