Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Kilincs

JEGYZET - "Időnként azért kézre kerül a jómadarakból egy-egy."

Vidéki kiadásunkban tegnap megírtuk, hogy Magyarcsanádon szétverték az egyik buszvárót. Nyilván nem a faanyagért, azzal a néhány léccel, amit egyébként a tettes elvitt magával, nemigen lehet mit kezdeni – inkább afféle heccből. Ma arról kell beszámolnunk, hogy a pitvarosi templom kilincseit lopta el valaki. E mögött már nem csak vandalizmus lehet: értékes, míves darabokról van szó, talán egy gyűjtő vetett rá szemet, esetleg egy ház valamelyik ajtaját díszíti már. Ezeknek már semmi se szent? – kérdi az egyszeri olvasó, ahogy látja nap nap után sorjázni az efféle híreket. Én meg azt, hogy egyszer vége lesz-e ennek a sorozatnak.
Efelől vannak erős kétségeim. Néhány évvel ezelőtt egy kisváros akkori polgármestere, bemutatva a sajtónak egy akkor történt közterületi dúlás elkeserítő nyomait, azt kérte tőlünk, újságíróktól, írjunk valami olyat az eset kapcsán, amitől elmegy a barbárok kedve a hasonló akcióktól. Az egyébként jó szándékú kérésre egyikünk sem tudott mit mondani. A csöndet végül jómagam törtem meg, és azt mondtam: írhatunk mi bármit, nem lesz foganatja. Legfőképpen azért, mert aki lopni, törni-zúzni szeret, az aligha szokott újságot olvasni. Vagy egyáltalán: olvasni, bármit.
Azóta cikkek százai születtek az aljasnál aljasabb rongálásokról – mint a tegnapi meg a mai –, és sajnos az élet igazolt engem: mindig van valaki, aki elköveti a követke-
zőt. Az egyetlen vigasz ebben a végeláthatatlan sorozatban, hogy időnként azért kézre kerül a jómadarakból egy- egy. Örülnék, ha így járna a pitvarosi tolvaj is, és kívánom neki, hogy sokáig gyönyörködhessen egy másik kilincsben: abban, ami a fogda ajtaján van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondok

"Az igazság most is valahol félúton lapulhat." Tovább olvasom