Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Kinek higgyek?

JEGYZET - ˝A számok nem hazudnak.˝

Botka László mögött nincs semmi, nem is értem, milyen alapon mer ígérni, amikor nem áll szóba a kormánnyal. Ha Botka László marad, az fényévekkel vetheti vissza Szeged igazi fejlődését – mondta a jelenlegi városvezetés uniós terveiről szólva Kothencz János az egyik lakossági fórumán. A Fidesz–KDNP és a L.É.T. közös jelöltje az országos retorikát követve hangsúlyozta, kormánypárti hátszéllel lehet uniós forrásokhoz jutni.

A 2006-os önkormányzati választásokon az akkori ellenzék 52,62 százalékot szerzett, vagyis a városok többsége fideszes polgármestert és képviselő-testületet választott. A szocialista kormány alatt mégsem csak a szocialista vezetésű városok fejlődtek.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség adatai szerint a 2007–2010 között a Kósa Lajos vezette Debrecen és vállalkozói 62 milliárd forint fejlesztési forrást nyertek, a szintén fideszes, Borkai Zsolt vezette Győr 50 milliárdot. Ugyanebben az időszakban Szegednek és a szegedi vállalkozóknak 87,4 milliárd jutott. Hogyan változott a pénzkifizetés a 2010-ben megválasztott Orbán-kormánnyal? Debrecen az uniós költségvetési ciklus végéig, 2014 januárjáig 152, Győr 60, míg Szeged további 209 milliárd forinthoz jutott.

A számok nem hazudnak. Ahogy Orbán Viktor sem, aki a 2014-es országgyűlési választások előtt a Dóm téren a szegedi uniós forrásokról azt mondta: „Ilyen az, amikor egy polgári kormány sanyargat egy várost, amelyet baloldali polgármester vezet".

Orbán Viktor is elismerte, nem csak a kormányon múlik, ki mit ér el, a sikerhez erős pályázatok kellenek. Ezt mutatja Debrecen, Győr és Szeged példája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kimért ígéret

˝Fizetünk, hogy hitelesített vízóra mérje a rezsicsökkentett vizet.˝ Tovább olvasom