Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Kísértetjárás

"Vannak ebben az országban olyanok, akik a sötétség vírusait és a középkor szellemeit mesterségesen akarják életben tartani."
A Jobbik szimpatizánsai „Szabad Palesztinát" és „Ez a holokauszt" feliratú táblákkal demonstráltak csütörtökön délután a szegedi Dugonics téren. Természetesen az árpádsávos zászló elmaradhatatlan kelléke volt a békés tüntetésnek, ahol a Jobbik szónokai elítélték az „izraeli terrort", valamint szimpátiájukat fejezték ki a gázai palesztinokkal.

A békésnek meghirdetett megmozdulás szépséghibája volt, hogy a szélsőjobboldali aktivisták az egykori háborús bűnös, Szálasi Ferenc idézeteivel terhelt röpiratokat osztogattak. Hoppá! Kilóg a lóláb! – gondolhatta volna az egyszeri polgár, ha nem látja meg magát a lovat: a jobbikos szónokok világnak kiáltották az eddig csatornasötétben suttogott lázas vízióikat. Zsidó összeesküvésről, cionista befolyásról és zsidóniáról hablatyoltak.

Ráadásul pénteken sajtótájékoztatón jelentette be a párt valamelyik percemberkéje, hogy Hódmezővásárhelyre több száz haszid zsidót telepítenek be. Sugallva ezzel, hogy hamarosan itt is Palesztina lesz. Csongrád megye szélsőjobboldali aktivistái ezzel próbáltak riogatni. Ettől a nyilvánvaló ostobaságtól azonban senki nem rémült meg. Riadalmat csak az ordas eszmék esetlen prófétái okoztak.

Antiszemita vádakat próbálnak felmelegíteni, hogy azt megetessék egy elkeseredett társadalommal.

Azt gondoltam, hogy a 125 évvel ezelőtt történt tiszaeszlári per már réges-régen a múlté. Tévedtem. Most már bizonyos, hogy vannak ebben az országban olyanok, akik a sötétség vírusait és a középkor szellemeit mesterségesen akarják életben tartani.

Igaz, hülyének lenni állampolgári jog, mindaddig, amíg nem sérti mások jogait. Az enyémet sérti. Szerintem a középkor kísérteteit egyszer és mindenkorra ki kellene űzni.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. nagygab 2009. január 12. 20:48
  „A kedves szerző teljesen jogosan háborodik fel azon, hogy "a palesztin ügy a hazai szélsőjobboldali ficsúroknak csupán apropó a zsidózásra, semmi több". Bár jegyezzük meg, borzasztó stílusban és iszonyatosan fájdalmas közhelyeket belengetve teszi mindezt, így a mélázás jogosságán túl még ugyanolyan teljes feleslegessége tűnik fel azonnal. Végülis szódával, megyei lapba elmegy, érti belőle a Náncsi néni, hogy zsidózni rossz, a kedves szerzőről meg feltételezzük, hogy ennél több agya is van, csak hát a Náncsi néninek meg nem, véli ő.

  Aztán a kedves szerző saját magát kommentálva aztatat mondja, hogy: "nem szeretném, ha a gyerekeim és az unokáim idejében Szegeden már a Saría lenne érvényben."

  Igen. A Saría. Szép szó, félelmetes.

  Hát, akkor, hogy érthető legyen, bár Náncsi néninek azt hiszem nem kell magyarázni: "A palesztin-zsidó háború a hazai szalonbalos ficsúroknak csupán apropó a fasisztázásra, semmi több. Mivel ahhoz hülyék, hogy pár értelmes szóban leírják, mire képes a történelemtanítás hiánya, a magyar egyetemek elképesztő sivársága (lásd szőke nő), illetve a hiteles külpolitikai újságírás elsorvadása, inkább odaállnak a köpővályú másik oldalára hozzátenni picit az undorító masszához. A szerző idézett mondata alapján nem sokban különböznek a vályú két oldalán állók. Valamiért mindkét fél úgy érzi, hogy a hülyeség a fejében az gondolat, és azt világgá is kell kürtölnie."

  (Jajj, Náncsi néni, hol élünk!)”
 • 43. bonjovi44 2009. január 12. 19:56
  „Kunstár Úr nem volt jó olvasni sorait:Igen egyoldalú volt a megközelítése,ami a dm álláspontját is képviseli.”
 • 42. Logaritmus 2009. január 12. 16:04
  „TIsztelt Kunstár Úr! Nagyon jó volt olvasni a sorait. Egyenes és világos beszéd. A Délmagyarország álljon ki a tiszta gondolatok mellett. Remélem, hogy a jövőben is fel merik vállalni ezt a fajta tisztességes véleménynyilvánítást, főleg amikor a politika bulvárját adó szélsőjobboldalt maga a sajtó futtatja leginkább.

  Köszönöm szépen!

  ui: Boldog lennék, ha Szegeden nem egyedül Ön állna ki az újságírók közül a béke és méltányosság pártján, hanem a máskor a nemzeti színek mögül valójában csak maszatoló (moderálva - a szerk.) is.”
 • 41. flexsnake 2009. január 12. 15:20
  „38. hozzászólás comet 2009.01.12. 14:51
  Szerintem a helyi törvények sem tiltják hogy a lakosság nézze a harcokat, furcsa is lenne ha nem látná.Most akkor vonuljanak be a házakba és siránkozzanak, vagy mi?
  Az a baj a világgal hogy amikor valami az ország magánügye akkor hirtelen mindenki politikai szaktekintély lesz és az ő elgondolása szerint senki más nem látja a helyzetet kizárólag ő maga többezer kilóméterről tudja a megoldást csak az ő állítása igaz.Mindig kérdezd meg magadtól hogy az adott helyzetben te mit tennél.Ha te kerülnél olyan helyzetbe, te mit tennél akkor?Ezerszer újra és újra kérnél, könyörögnél hogy ugyan ne lövöldözzetek már ránk?Hát nem mindenki bírja sokáig.8 év azért elég türelemre vall.”
 • 40. flexsnake 2009. január 12. 15:14
  „38. hozzászólás comet 2009.01.12. 14:51
  Einstein tudtommal meghalt egyébként ő amerikában élt, onan kicsit másképpen látszik minden.
  A 250gyereket azért ölték meg mert nem szeretik a gyerekeket meg sokba kerül az öltöztetésük.Te dolgod hogy mit fantáziálsz és mit hiszel el a beállított médiának.Az megint más ha mondjuk kiutazól és megnézed.De még jobb ha vannak ott ismerőseid akik beszámolnak róla hogy előző nap újabb rakéta repült át mert palesztina semmit sem tesz hogy az országból eltüntesse a gonoszakat.Ja, el is felejtettem.Hogyan is tüntetné el mikor ők képviselik a hatalmat.Szarul él a pakesztin nép?Na és kinek köszönheti ezt?A vezetésüknek.Ma derült ki hogy palesztinában már nincsennek felnőttek, sőt a gyerekek is elfogytak úgyhogy majd velehonnan be kell szállítaniuk hogy eladható legyen a szegény legyilkolt nép története.”
 • 39. madártej 2009. január 12. 15:02
  „Kunstár Úr! Ön a jövő embere? Úgy elég nehéz lesz, amennyiben az egyik szemben a gerendát sem látja, de a másikban a szálkán fennakad. Arról nem nagyon írt ui., hogy a kedves zsidó családok kiülnek a domboldalra háborút nézni. Közben meghal több arab ember, kicsi-nagy, az nem számít, csak nekik legyen jó rálátásuk a háborús helyekre. Persze, mondhatja, hogy de a palesztinok is löttek rakétákat Izraelre. Valóban. Azt se feledjük azért, hogy kerültek be a gázai karítések mögé a palesztinok rettenetes körülmények közé. Vagy keressen rá, mi volt a Deir Jasszim falu esete...”
 • 38. comet 2009. január 12. 14:51
  „35. nem akarok bemesélni semmit és azt sem mondom, hogy kenyérrel kell dobálózni.
  Határozottan kell fellépni a bűnözőkkel szemben. Nem vallási alapon hanem alapvető emberi jogokat védő törvények alapján, függetlenül a bűnözők etnikumi hovatartozásától.
  Sem Izraelt sem a zsidóságot nem lehet össze mosni egyik zsidó vallásal sem és nem is tettem ilyet. Azt a katonai veztést hibáztatom amely a cionizmus és vallási fanatizálás eszközét használja céljai eléréséhez. A zsidók közt is voltak/vannak ellenzői ennek, nem kisebb nevekkel köztük mint Einstein, én az Ő véleményüket osztom.
  A gyűlöletet nem az átlagemberek szítják, azok csak elszenvedik azt. Tragikus példája ennek a Holocaust és Gáza is. Tudtad hogy a Hamas Mossad segítséggel jött létre? Vajon miért? Gondolod, hogy a Hamas-sal nem tudott volna leszámolni a Mossad, Shin Bet a világ talán legfejlettebb technikai és katonai támogatottságával anélkül hogy porig rombolja Gázát?
  Nem érdekes, hogy a válság pont az amerikai, izraeli kormány váltás előtt tört ki, az ami csapatok Irakból történő kivonása előtt? Tényleg csak a Hamas-ról szól a Gázai történet?
  Ne hidd el amit itt irkálok, de azt se hidd el hogy 250 gyereket azért öltek meg mert mögéjük bújtak a terroristák. Ha megnézel egy gázában forgatott filmet, vagy beszámolót és az alapján próbálod megítélni hogy mi történik valójában, akkor megérte elolvasnod a fentieket.
  Ha nem, akkor csakaz idődet fecsérelted.”
 • 37. kunst 2009. január 12. 14:14
  „Kedves Kiss István,

  Először is, köszönöm a kultúrált hangnemet. Ritka. Ön azt írja, hogy én nem a mai kor embere vagyok. Lehetséges. Minden erőmmel azonban arra törekszem, hogy a jövő embere legyek. Ezért utasítok el minden olyan eszmét, amely a gyűlöletre épít - legyen fasiszta vagy kommunista.

  Az izraeli-palesztin vita nem a mi ügyünk, és ne is tegyünk úgy, mintha a miénk lenne. Nem mi élünk ott, így semmi nem jogosít fel bennünket, hogy bármelyik felet is elítéljük. Ezért tartom meddőnek és képmutatónak azt a purparlét, ami a delmagyar.hu oldalain generálódik már napok óta.

  A palesztin ügy a hazai szélsőjobboldali ficsúroknak csupán apropó a zsidózásra, semmi több. Mindezt azonban egy egészséges társadalom nem engedheti meg!

  Szerintem azonban nem az USA és Izrael akarja eltaposni a magyar embereket. Ellenkezőleg. 2001.09.11.-én New Yorkban és ezt követően több európai városban nem a zsidók robbantottak.

  Tudja, jómagam elkötelezettje vagyok a zsidó-keresztény kultúrkörnek, ami két lábon áll: a zsidón és a keresztényen. Ebben a közegben érzem jól magam, és nem szeretném, ha a gyerekeim és az unokáim idejében Szegeden már a Saría lenne érvényben.

  Tisztelettel,
  Kunstár Csaba”
 • 36. kiss_istván 2009. január 12. 13:13
  „Kedves Kunstár Csaba! Én igyekszem nem foglalkozni a politikával de az ember benne él.Én úgy látom Ön nem a mai kor embere. valószínű tudja csak nem akarja belátni,hogy az egész világ izraelita pénzelnyomás alatt van.Az ember már azért nem sajnálja Őket es nem törődik a Holokauszttal mert Ők taposnak szét minden törvényt Amerika támogatásával.ők védhetik a hazájukat a magyar kussoljon.aki itt él húzza meg magát ne hangsúlyozza hovatartozását építse az országot vagy költözzön saját országába. nagyon sok tudósunk orvosunk költőnk zsidó származású és sokat tettek az országért,minden tisztelet nekik.soha nem az egyes emberekkel a csoportokkal van a baj.a gyűlölködést valóban meg kéne már szüntetni de most ezt az első lépést nekik kéne megtenni és a pénzarisztokratáiknak.

  Üdvözlettel

  Kiss István”
 • 35. flexsnake 2009. január 12. 11:02
  „,,A ´Ne ölj!´ parancsolat univerzális a többi alapparancsolattal együtt. Ugyanígy univerzális az ´Ember társaiddal pedig úgy cselekedj, ahogy tőlük elvárnád hogy veled cselekedjenek´. Ennek is megvan a Talmudi megfelelője.
  Hol vagyunk ezen alap törvényektől?"
  Rohadtúl messze.Miért?Mert valahogy a dobd vissza kenyérrel dolog nem müködik mikor rakétatámadásokat kell eltűrni 8 évig.Hangsúlyozom:: 8évig, tehát volt idő arra hogy palesztina tegyen érte annak érdekében hogy a támadások megszünjenek.
  A vallások önmagukban véve nem hírdetnek gyülöletet, egyik sem.Egy vallás nem lehet bűnös csak az ember aki félreértelmezi.A cionizmus semmi mást nem jelent mint összetartást.
  Egy kérdés: ha létezne a bibliához egy magyarázó irat akkor a keresztények azt tartanák a polcukon vagy a bibliát?Szerintem nem kérdés hogy a bibliát.A zsidó családoknál sem a talmud hever az asztalon.A zsidó vallásnak minimum 10 ágát lehet megfigyelni ahogyan a keresztényeknél is van egy csomó irányzat.Itt kell azt is megemlíteni hogy a jelenlegi offenzíva akkor is megtörtént volna ha az alapvallás izraelben a keresztény lenne.Senki nem tűri sokáig hogy félelemben tartsák.
  A Halakha-ban nem emlékszem hogy bármilyen utalás is lenne fegyveres konfliktusra, bár lehet hogy én tévedek :D Az biztos hogy a vallási szertartásokhoz elég sok leírást tartalmaz.De most tulajdonképpen azt akarod nekem bemesélni hogy ha létezik egy tegyük fel keresztény könyv akkor az kötelezően meghatározza a keresztény vallást? Ez sem logikus ahogyan izraelt összemosni a zsidó vallással.Magyarországot is össze lehetne akkor mosni a kereszténységgel holott a lakosság 40%a teljesen más vallású és ez még optimista becslés.”
 • 34. batray 2009. január 12. 10:41
  „wazze erről mér nem tájékoztat a délmagyar

  MTI 2009. január 12. 10:01
  Izrael maga akarja meghatározni a fegyvernyugvás kezdetének időpontját


  Izrael maga akarja meghatározni a gázai övezeti fegyvernyugvás kezdetének időpontját - mondta hétfőn a zsidó állam külügyminisztere. Cipi Livni kijelentette az izraeli rádiónak adott nyilatkozatában: "Nem fogadom el, hogy az ENSZ döntse el, mikor kell befejezni egy terror elleni háborút." Hozzátette: benyomása szerint a nemzetközi közösség nem várja el a tűzszünetre vonatkozó követelés azonnali teljesítését. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) azonnali és tartós tűzszünetre szólította fel Izraelt és a palesztin iszlamista Hamász szervezetet pénteken elfogadott, 1860-as számú határozatában. Livni nem felelt arra a kérdésre, közel van-e befejezéséhez Izrael gázai övezeti offenzívája. Csak annyit mondott, hogy haladást érzékel a fegyvernyugvásról folytatott tárgyalásokon, de vannak még problémák.

  Szavai szerint Izrael megmutatta december 27-én indított hadműveletével a Hamásznak, hogy keményen reagál az őt érő támadásokra. Hozzátette: jelenleg azt próbálják biztosítani a katonai akciók, hogy a Hamász ne fegyverezhesse fel magát nagyobb hatótávolságú rakétákkal.

  Az izraeli diplomácia vezetője visszautasította a bírálatokat, amelyeket azért kapott hazájában, mert nem vett részt a Biztonsági Tanács ülésén, amikor a gázai övezeti tűzszünettel kapcsolatos határozatról vitázott a testület.

  Izraelben kudarcként könyvelték el a határozat megszületését és különösen azt a körülményt, hogy az ország fő szövetségese, az Egyesült Államok tartózkodott a szavazástól, lehetővé téve a határozat elfogadását. Livni az mondta hétfői nyilatkozatában, ő és munkatársai megállás nélkül azon dolgoztak, hogy megakadályozzák a határozat megszületését, de amikor világossá vált, hogy nem sikerül ezt elérni, jobbnak látta, ha "nem legitimálja" az ügyről folytatott BT-vitát a jelenlétével.”
 • 33. igazságkereső 2009. január 12. 10:04
  „A kísértetjárás.Kunstár Csaba jegyzetére nagyon sokan érthetetlen módon idegesen reagáltak.Hogy oldjam
  ezt a feszültséget, szeretnék egy feszültségoldó viccet megosztani a Kedves Olvasóval,melynek címe:

  Műsorpolitika.

  A szociális otthon igazgatója találkozik az utcán Gyurcsány Ferenccel, és elpanaszolja neki, hogy megélhetési
  gondok miatt sajnos el kell adniuk a televiziókészüléküket. Gy.F. erre felkiált: Nehogy eladják a tévéjüket,
  hiszen rövidesen új műsorpolitikával rukkolunk elő.Minden nap valaki más lesz adásban.
  Hétfő: én leszek műsoron
  Kedd : a feleségem
  Szerda:az egész családom
  Csütörtök: az MSZP frakció
  A hét hátralevő részében a népé a képernyő.Az igazgató bácsi hazamegy és megnyugtatja a ház lakóit:
  Nem kell eladni a készüléket! Minden nap fantasztikus filmeket fognak sugározni!
  Hétfő : a félkegyelmű
  Kedd : a makrancos hölgy
  Szerda: rém rendes család
  Csütörtök: Ali baba és a 40 rabló.
  A hét hátralevő részében: Nyomorultak.
  Szeged, 2009. január 12.
  Kedves Olvasók! Kérem,hogy ne idegeskedjenek!!”
 • 32. comet 2009. január 12. 09:49
  „Két zsidóktól származó vélemény, igaz az eredeti nem héberül hanem angolul íródott. Ezek tükrében talán könyebb megérteni Gázát.
  Rabbi Aaronson: egyértelműen világos, hogy a Cionisták nemhogy nem közelítik a Judaizmust, de teljesen szétrombolják a zsidó lelkeket ...

  Israel Shahak, "Jewish History, Jewish Religion." Pluto Press. London, 2002. P. 76: Amikor a haderőnk civilek közé jut háborúban ..., amíg nem bizonyos hogy azok a civilek ártalmatlanok a haderőinkre nézve, akkor a Halakha (zsidó vallás jog) értelmében meg lehet, sőt meg kell őket ölni ... Semmilyen körülmények között sem szabad bízni az arabokban mégha a civilizáltság jeleit is mutatják... A háborúban, mikor haderőink lerohanják az ellenséget, lehetséges sőt a Halakha által kötelesség még a jó civilek megölése is, akik nyilvánvalóan jók.
  --
  31. a koránt is angolul olvastam és nem arabul, de gondolom attól még hiteles. A Korán sem uszító jellegű, mint ahogy a Tíz parancsolat sem, meg Jézus tanai sem. Valakik az idők folyamán a politika ezsközévé alakították ezen vallásokat, sajátos világi célok miatt, hamis tanokkal fanatikázlva a tömegeket. Ezért kéne tisztázni a tanokat, és elhatárolódni az azok nevében bűnözőktől. A ´Ne ölj!´ parancsolat univerzális a többi alapparancsolattal együtt. Ugyanígy univerzális az ´Ember társaiddal pedig úgy cselekedj, ahogy tőlük elvárnád hogy veled cselekedjenek´. Ennek is megvan a Talmudi megfelelője.
  Hol vagyunk ezen alap törvényektől?”
 • 31. flexsnake 2009. január 12. 08:53
  „28. hozzászólás comet 2009.01.11. 23:21
  Tudsz héberül?Itt az ideje akkor hogy eredetiben elolvasd a talmudot.
  De gondolom a koránnal is így vagy, biztos tele van az is rakétákkal meg öngyilkos merénylőkkel...

  30. hozzászólás Nostradamus 2009.01.12. 07:24
  szar a helyesírásom, tisztában vagyok vele, ettől nem változik meg amit írok.
  Én szoktam lövöldözni,persze nem emberre, de ha szükséges lenne akkor simán :)
  Viszont mint mondtam ez helyi ügy, nem európai.”
 • 30. Nostradamus 2009. január 12. 07:24
  „Flexsnake nemcsak történelmet, de helyesírást sem tanult, pedig baromi okosnak képzeli magát. (Nem itt, hanem a "gáz"-os cikknél: "fojjon" helyesen: folyjon, "szűkössen" helyesen: szűkösen). Milyen alapon osztod te itt az észt? Nagyon nem egyezik a véleményünk, de ha már te engem Gázába küldenél, akkor ilyen alapon menj te is, lövöldözz nőkre meg gyerekekre, és légy rá büszke...”
 • 29. wewe 2009. január 12. 00:31
  „http://uk.youtube.com/watch?v=DrK90LvqbRk”
 • 28. comet 2009. január 11. 23:21
  „flexnake
  zsidó forrásokra hagyatkazom általában ha zsidókat érintő kérdésről van szó mert sok a hamisítás, persze ezt ennek ellenére nem lehet kizárni. A Talmudot valóban több százan írták több ezer évig és szerintem ezért veszélyes mert szélsőséges gondolatokat is tartalmazhat ami valakinak a valamikori érzését tükrözi. A Talmud lényegesen több magyarázó könyvnél, mert erősen szabályozza a zsidóság jelentős részének életét. A Talmud szervesen beépült az izraeli politikába és jelentős szerepe van a diaszpóra összetartásában (Bem Gurion baloldalisága ellenére a Talmud ott volt az asztalán, és szorgalmazta annak olvasgatását).
  A Talmuddal mindenképpen foglalkozni kéne és a legjobb az lenne ha azt a néhány konkrét de súlyos vádat egy rabbi egyértelműen eloszlatná. A vádak tagadásával ezideig nem találkoztam, csak olyan zsidó magyarázatokkal és értekezésekkel melyek a vádak létezésére utalnak.
  Ajánlott olvasmány: Israel Shahak, "Jewish History, Jewish Religion."”
 • 27. vau 2009. január 11. 23:08
  „Kreatív: Már miért kellene magyarul megtanulnia annak, aki itt tanul?”
 • 26. flexsnake 2009. január 11. 22:30
  „Természetesen minden ember ártatlan, az is aki rakétákat lő izraelre, sőt ő az aki nagyonártatlan.
  Ha sajnálod őket akkor menj oda és harcolj az oldalukon.Sőt, menj neki a tankoknak.
  Egyébként most sem civileket lőnek dehát neked itthon ezt mondhatja az ember, ezért mondom, menj oda és nézd meg.Arról igazán nemtehet az izraeli hadsereg hogy a hamasz élőpajzsnak használja a lakosságot.
  Szar ügy, ez van.Majd elfogynak.
  Tőlem akár ősmagyar kumiszt is iszogathatsz rá az sem zavar tulságosan csupán nemértem hogy még mindig mit keresel itthon amikor ott volna a helyed a palesztin felebarátaid közt.

  bespin
  statisztikailag a férfiak is több öngyilkos merényletet hajtanak végre mint a nők.Ez nem zárja ki azt hogy nők is.
  Ahogyan palesztinok is.És az bizony elég gyakori.Attól hogy a saját országában csinálja(bár komoly kétségeim vannak afelöl hogy az övék) még nem mentesíti.”
 • 25. .suhym. 2009. január 11. 21:54
  „"...Remélem jól szórakoztál popcornnal a kezedben...

  Miután MAGYAR vagyok, pattogatott kukoricát szoktam enni néhanapján, bár nem túlzottan "ugrok" érte, és egyáltalán nem szórakozom jól olyan riportfilmeken, bejátszásokon, ahol ártatlan embereket mészárolnak le!!!!
  Aki az ilyen dolgokon "jól szórakozik" azt nem nevezném embernek, mert az én felfogásom szerint valóban NEM EMBER!!!
  A háborús turizmustól pediglen felfordul a gyomrom, népi/felekezeti hovatartozástól függetlenül!!!”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Donorok vagyunk

"Nem ismerem Larát, de a hírekből tudom, két és fél hónapos kora óta az életért harcol. A november… Tovább olvasom