Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Kisípolva

JEGYZET - ˝ Egyszerűbb fejbe verni őket.˝
Ízlés kérdése, ki ért egyet vele és ki háborodik fel azon, hogy egy politikust egy nyilvános rendezvényen a felszólalása közben az ellenzéki érzületűek kifütyülnek. Egy demokráciában viszont elképzelhetetlen, hogy a politikus füttyszótól megvadult hívei bottal, táskával vagy ököllel essenek neki, rugdossák a sípolókat vagy az ezt dokumentálókat. Egy demokráciában ugyanis szólás- és véleményszabadság van: hiába nem tetszik nekem, amit a másik mond, el kell viselnem, és nem verem be a fejét. Sajnos azonban nemcsak az életszínvonalunk, a toleranciaszintünk is leginkább a balkáni államokéra hasonlít.

Ezek után finoman szólva is súlyos történelmi félreértés Kósa Lajoshoz hasonlóan azt hangoztatni, hogy a füttyögők megsértették az 56-os hősöket. Hiszen legfeljebb a kedves vezetőt sértette a füttyszó. Aki csak jól ismert szabadságharcos szerepe szerint képviseli az 56-os hősöket. Állítja, hogy megment bennünket az új európai birodalomtól, miközben a vagyontárgyaink mellett leginkább a szabadságjogainktól igyekszik megmenteni. Jó úton is jár efelé. Más kérdés, hogy a keleti nyitás politikáján évekkel ezelőtt még senki sem a putyini és erdogani nemzeti együttműködés rendszerének kiépítését értette.

A kritika és az ellenvélemény megszüntetésében komoly eredményei vannak – legutóbb például a Népszabadságba sikerült belefojtania a szót. A füttyögőkre meg rezsiszilárd szólt rá már a füttyögés előtt, hogy jó lesz, ha vigyáznak, mert büntetőeljárást indítanak ellenük. Aztán úgy tűnt, egyszerűbb fejbe verni őket, mint holmi jogi hercehurcával vacakolni. Pláne hogy nehéz olyan tényállást találni, amit sértene a füttyögés. Ez persze nem akadály, hiszen tudjuk, hogy két nap alatt hozhatnak egy törvényt, ami betiltja a fütyülést, sőt talán a sípokat is. Kérdés, mi lesz akkor a miniszterelnök kedvenc sportágával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szovjetesedünk

JEGYZET - "Lassan az ünnepeink is olyanok lesznek, mint a moszkvaiak." Tovább olvasom