Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 26°C Még több cikk.

Lépéskényszer

JEGYZET - ˝Nem tudom, hogy mire készül Vlagyimir Putyin.˝
Eddig a Nyugat inkább szemet hunyt afelett, hogy lövik egymást az ukránok és az orosz szeparatisták. A Malaysian Airlines MH17-es járatát 10 ezer méter magasan érte találat, szakértők szerint ehhez már komoly haditechnika kell. Olyan emberek haltak meg a kívülről távolinak tűnő ukrán–orosz konfliktus miatt, akik mit sem sejtettek a földön folyó eseményekről.

Vajon mit lép az EU? Kedden az Európai Parlament strasbourgi ülésén Jean-Claude Juncker arról beszélt, hogy az EU-nak határozottabbnak kell lennie, nem teheti magát újra nevetségessé Oroszország előtt. Mert a Krím esetében ezt tette: hagyta, hogy Putyin megsértse egy szuverén ország határait.

A tőlünk 2000 kilométerre zajló belpolitikai konfliktus lassan nemzetközivé fejlődik. A lehetséges felelősök egymásra mutogatnak, valószínűleg izzik a közvetlen vonal a Kreml és a Fehér Ház között. Mit mondhatnak egymásnak?

Nem tudom, mire készül Vlagyimir Putyin, az viszont biztos, hogy az általuk támogatott, ma már terroristának is nevezhető szakadárok túlléptek egy határt. A nyugati beavatkozás eddig a gazdaságra szorítkozott, senki sem mert ujjat húzni a Moszkva támogatta csapatokkal.

Most viszont meghalt 298 ártatlan ember. Putyin eldöntheti, lefegyverzi és visszavonulásra kényszeríti a szakadárokat, vagy ezt megteszi a Nyugat, az ukrán erőkkel karöltve. Mindkét megoldás fájdalmas, de korántsem annyira, mint a hozzátartozóikat elveszítő családok tragédiája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerethető

˝Menő lett Szegeden élni.˝ Tovább olvasom