Jegyzet

2019.06.12. 09:00

Meleg van

A klímaváltozás a létező valóság.

Gidró Kriszta

Tudom, hogy nem sokan értenek velem egyet, de én örülök a hőségnek, akármilyen hirtelen is jött. Húsz fok alatt szerintem hideg van, húsz és huszonöt között hűvös, attól felfelé körülbelül 32 fokos hőmérsékletig pedig jó az idő. Nem szeretem a telet, mert még sosem sikerült annyira felöltöznöm, hogy ne fázzak. A hóeséssel úgy vagyok, hogy ha az az iskolai téli szünet idején végig esne, akkor a gyerekek öröme miatt hajlandó lennék jó arcot vágni hozzá, egyébként csak a bosszúság van vele. Valószínűleg időjárási szempontból rossz helyre születtem, úgy ezer kilométerrel délebbre ideálisabbnak látom a hőmérsékleti viszonyokat. Tehát én most örülök, annál is inkább mert pont a gyerekek miatt a lehető legjobbkor érkezett: a hétvégén kezdődik a nyári szünet is.


Az egyetlen dolog, ami miatt nem lehet felhőtlenül boldog az ember, az pont a hirtelenség. Nem először, és sajnos valószínűleg nem is utoljára írom ezeken a hasábokon: bárki bármit is gondol, a klímaváltozás a létező valóság. Ezt bizonyítja az eddigi idei időjárás: február 28-án Sárváron 23,5 fok volt, de Csongrád megyében is az átlagosnál jóval melegebb volt a tél legvége és a tavasz legeleje. Aztán jött a hideg április, közben tavaly óta a folyamatos csapadékhiány, májusban pedig belefulladtunk az esőbe, miközben még mindig hűvösebb volt, mint kellett volna. És most, egyik napról a másikra itt a kánikula.


Jobban kellene vigyáznunk.

Címkék#Vélemény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!