Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Mi, kommunisták

"Az egyik oldalon ott vannak az állatok meg az osztrák állatvédők, a másik, sötét fertályon pedig mi mindnyájan."
Fontos pillanat volt, amikor a Négy Mancs Alapítvány osztrák propagandafőnöke maga helyett kiáltványt küldött egy tévévitára, és ebben lekommunistázta a magyar viszonyokat. Az állatvédők főideológusa olyan tiszta helyzetet teremtett, amilyen régen volt már a magyar közéletben. Hiszen ezek szerint nemcsak a baromfiipar egy része ragadt bele a sötét kommunizmusba, meg az MSZP-kormány, hanem az SZDSZ, a Fidesz, a KDNP és az MDF is, hiszen közös országgyűlési határozatot akarnak a magyar libamáj védelmében. Ha jobban körülnézünk, rájövünk, az egyik oldalon ott vannak az állatok meg az osztrák állatvédők, a másik, sötét fertályon pedig mi mindnyájan.

Kommunista az, aki a zsírmájat védi.

Komolyra fordítva a szót: az állatvédőnek most természetesen nincs igaza, de kicsit azért mindig érdemes magunkba nézni, amikor a magyar viszonyokról beszélő nyugati emberek arcáról lepörög az udvariasság patinás sminkje. Mert jellegzetes ez a fajta kommunistázás: sohasem pártállásra vonatkozik, és nem is csak mentalitást minősít, hanem inkább emberi-társadalmi helyzeteket. Egy nyugati például akkor mondja, hogy nálunk tovább él a kommunizmus, amikor azt látja, a csatornázatlan magyar portákon az emésztőgödörnek nincs betonozott, szigetelt fala. Vagyis elfolyik a trutyi leve a talajvízbe. Ezt mindenki tudja. Azt is, hogy ez így szabálytalan, az önkormányzat mégse büntet meg senkit. De amikor elkezdődik a csatornázás, és a háztulajdonosok berzenkednek a nagy költségek miatt, rájuk lehet szólni szelíden, hogy ha sokat ugrálnak, jól meg lesznek büntetve a rossz emésztő vagy az illegálisan fúrt kút miatt.

De a témánál maradva: az a különbség köztünk és az osztrák állatvédő között, hogy miközben ő vitriolos kiáltványát fogalmazta, nem jutott eszébe például a Mol–OMV-csata. Nekünk, kommunistáknak viszont eszünkbe jut: osztrákozik már a szentesi gyárigazgató, a minisztériumi főosztályvezető, a csongrádi polgármester. Az osztrák pedig nyilván nem érti, hogy a mi szemünkben miért áll ő már ott, ahol a part szakad, bele a habzó Rábába. Hiszen ő csak a tömött libákat akarta védeni, és úgy érzi, ebbéli minőségében nem vették őt elég komolyan. Azt is érzi talán, hogy saját magyarországi emberei is meglágyultak. Ezen húzhatta föl magát annyira, hogy – számunkra már végképp érthetetlen módon – az izraeli befektetőket is ideráncigálja, hogy az ő rabjaik lennénk.

Mi a teendő tehát? Lehet, tényleg még több keserű pirulára, Négy Mancsra lenne szükségünk. De nekünk most mégis az esik jól, hogy örülhetünk; végre össze tudunk fogni, amikor az osztrák igáz bennünket.

Ez most sikerült először.

Olvasóink írták

 • 3. tisza 2008. október 12. 11:53
  „Tisztelt négy mancs és tisztelt környetezetvédők, alapítványok stb.!!
  Sumákolnak az osztrákok? A melyik osztrák mág nem evett libamájat vagy evett ezek után akadjon meg a torkán és utólag is akadjon meg ennek a szuper magyar képviselőinek is! Ezeknek a fajta magyaroknak kívánok sok lapulevelet és papsajtot. Tudják-e egyéltalán mik is az ezek? A magyar kis emberek ellen vannak. Nagymamájuk, ha volt, nem-e hizlalt libát, kacsát esetleg malacot? Belőletek még disznót is kár volna hizlalni, remélem a súlyaitok a sok sok felsorolt zöldségtől van!”
 • 2. mamacska 2008. október 11. 15:24
  „Olyan hadjárat indult el a magyar gazdaság ellen a sógorok segítségével, amely megrendítheti a jelenlegi kormányzást. (Rába szennyezése,a Madonna koncertre érkező magyar gépkocsik elszállítása,a Négy Mancs Alapítvány osztrák propagandafőnökének kiáltványa a TV vitára, a baromfifeldolgozó tönkretétele, tőzsdeakció...stb.) Vajon kinek az érdekeit szolgálja? Hova vezetnek a szálak? Csak sejteni lehet.”
 • 1. macilaci 2008. október 11. 09:28
  „És nem ártana ezt az összefogást tovább erősíteni !!!A kommunistázós honfi?társainkat meg beajánlani az osztrák zsidózóhoz.Van közös nevezőjük....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már egyformán emlékeznek

"A nyilatkozatban Magyar Anna és Csonkáné Balda Ilona ügyesen kikerülte, hogy korábban mind a ketten… Tovább olvasom