Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Nagyok vagyunk!

"Tizenkét aranyérem, két ezüstérem és négy bronzérem a termésünk. Bebizonyítottuk, hogy nagyok a versenyzőink. A világ legjobbjai. Az emberek pedig várták ezeket a sikereket. Boldog volt mindenki."
Nagyok vagyunk! Nagyok. A kajak-kenu sportban félelmetesen jók. Ügyesek, eredményesek, jó házigazdák. Ismét letettük a névjegyünket: így kell ezt csinálni! Példát lehet venni a magyar rendezésről. Parádés öt napon vagyunk túl. Már a megnyitóünnepség elvarázsolt mindenkit. A 35. síkvízi kajak-kenu világbajnokság résztvevőinek tátva maradt a szája. Az amerikai sportolók úgy fotóztak a Dóm téren, mint azt a japán turistáktól szoktuk látni. Kattogtak a gépek rendesen. Ez volt az alaphang, a nyitány.

Másnap kezdődtek a küzdelmek. A selejtezők eddig soha sem látott népes közönség előtt zajlottak. Tavaly Zágrábban a négy nap alatt voltak annyian kint, mint most péntek délután. A Maty-éri pálya? Ékszerdoboz. Legyünk büszkék rá! Ez a világ legjobb versenypályája. Szegeden, a mi városunkban. Olyan adottságokkal rendelkezik, amellyel egyik sem.
Sokat dolgoztak ezért a sikeres vb-ért. Új csúcs született. Nyolcvankét ország 1200 versenyzője érkezett Szegedre. És ők mindannyian úgy távoztak a városból, hogy a helyszínről még sokat mesélnek majd. A pályáról, a közönségről, a városról. Élményekkel telve érkeznek haza. Még úgy is, hogy a magyar válogatott tarolt a világbajnokságon.

Tizenkét aranyérem, két ezüstérem és négy bronzérem a termésünk. Bebizonyítottuk, hogy nagyok a versenyzőink. A világ legjobbjai. Az emberek pedig várták ezeket a sikereket. Boldog volt mindenki. Az első napi döntőn húsz-, a második napon pedig harmincezren hajtották a pályán állva, ülve a válogatott tagjait. Hőségben, hihetetlen melegben. Örömmel, lelkesedéssel.

Ünnep volt ez az öt nap. Véget ért a vb. Most lehet nosztalgiázni. Emlékezni. Jönnek a hétköznapok, elutaznak a városból a versenyzők, edzők, vezetők. A pálya itt marad. És ez a jó. Mert már várjuk a folytatást, az újabb nagy eseményt. Várjuk, mert így rendezni és versenyezni senki sem tud, mint mi. A nemzetközi szövetség pedig ezt értékeli. Bízunk benne, hogy hamaroson visszatérnek a világ legjobbjai, ismét kajak-kenu őrület lesz Szegeden, mert most hiányzik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Államalapításaink

"Hogy tehát szomszédos országokban magyarellenes izék jelennek meg az interneten itt-amott –… Tovább olvasom