Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Nem irigylem a férfiakat

"Már az óvodában beléjük nevelik, hogy ilyenkor mi illik, és onnantól fogva nincs menekvés."
A nőnapokon kifejezetten nem. Pedig nagyon szeretek virágot kapni. Élvezem, hogy a férjem és a bátyám figyelmet szentel nekem, és abban a pár percben csak körülöttem forog a világ. Még akkor is, ha óvodás korom óta tudom, hogy mi történik ezen a napon.

A világforgás elmúltával eszembe jut például: miért pont ezen a napon kötelező virágot kapnom? Meg az, hogy amíg a nőknek két napjuk van, addig a férfiak és apák napja nem kötelező ünnep. (Az április 1-jei férfinapot, ugyebár, az ötletgazdák is csak jópofa tréfának szánták?) Azon is eltűnődöm: hogyan lehet a nőket ünnepelni, amikor hetente agyonüt egy asszonyt a férjeura? És persze az a gondolat sem hagy nyugodni, hogy ez a nap mindenekelőtt a virágosok ünnepe, és a férfiaknak már az árak láttán könnybe lábad a szemük.

A nőnapon különösen nem irigylem a férfiakat. Elnézem a piacon, ahogy kényszeredetten számolgatják a szóba jöhető kolléganőket és ismerősöket, akiknek muszáj egy-egy szál egyencelofánba húzott valamit vinni. Plusz ezen kívül hány családtag számít otthon a csokorra. Mert már az óvodában beléjük nevelik, hogy ilyenkor mi illik, és onnantól fogva nincs menekvés. Elnézem, ahogy szégyenlősen próbálnak egy-egy csokor fréziát szétosztani, reménykedve, hogy ezúttal mindenkinek jut. Azt is látom, mennyire megkönnyebbülnek, ha végre túlvannak az egészen. Elismerésem. Annak az anyukának is, aki ezt a problémát praktikusan megoldja. Használati utasítással engedve el reggel a kisfiát: „a cukrot szétosztod a lányoknak, a csokrot meg odaadod a Marika óvó néninek, és hangosan azt mondod, hogy ezt mindnyájuknak hoztad". Úgy hogy ma is elismerően mosolygok, és őszintén örülök majd a virágnak. Mert szeretek virágot kapni.

Nem irigylem a férfiakat. Meg is nézem a naptárt, hátha jövőre sikerül együtt megúsznunk a nőnapot. Mert ha netán hétvégére esik, akkor csak azoktól kapok virágot, akik erre tényleg leküzdhetetlen késztetést éreznek… Nincs szerencsénk. Mához egy évre március 8. kedden lesz.

Olvasóink írták

 • 5. favágó 2010. március 10. 12:20
  „Tüncike évek óta próbálkozik az újságírással, mint tevékenységgel. Előbb-utóbb csak sikerül neki! :-) Mert mi szeressük ám az ilyen írásokat, csak erősen titkoljuk!!:-))”
 • 4. flexsnake 2010. március 09. 22:48
  „,,Élvezem, hogy a férjem és a bátyám figyelmet szentel nekem, és abban a pár percben csak körülöttem forog a világ. "
  Lehet hogy azt az évente pár percet érdemli meg ;)
  ,,Az április 1-jei férfinapot, ugyebár, az ötletgazdák is csak jópofa tréfának szánták?"
  Nem, azt a terhességmegszakító világnapra igyekeztünk rakni.
  Nálam nincs nőnap, nincs olyan ünnep ami azt sugallja hogy a nő nem egyenrangú a férfivel. hiszen küzdöttek érte hogy egyenlőek legyenek.”
 • 3. persona 2010. március 09. 19:42
  „nálunk a fiúk 1-1 doboz bonbont hoztak be és szétosztották a lányoknak. ért annyit, mintha 1 szál virágot kaptunk volna.”
 • 2. vmagdi 2010. március 08. 20:34
  „nagyszeru feminista iras :)))) dombai tunde olyan vegtelenul nagyon sajnalja a ferfiakat, hogy jovore o vesz nekik viragot, sot szolidalitasbol mostantol borotvalkozni fog”
 • 1. DÓZER 2010. március 08. 16:24
  „Komcsi ünnep. De azért én is vittem virágot kedves hölgyismerőseimnek, kollégáimnak....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisemmizettek

"Ha a tulajdoni lap pontos, itt is minimum háromszor kellett a pórul járt ember nevét aláhamisítani" Tovább olvasom