Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Nyomkeresők

JEGYZET - "A gyászoló-szomorú, felháborodott érzést elégelte meg egy maréknyi pesti bringás, és kezdett saját akcióba."
Kevés idegesítőbb dolog van annál, mint amikor arra ér le az ember a lépcsőházba, hogy ellopták a biciklijét. Benéz a korlát mögé, lépcső alá, benyit a tárolóba, reménykedik. Valójában tudja: ennyi volt. Pedig lezárta. Így jártam én is hétfő reggel, baktathattam a villamoshoz, miközben a 12 évvel ezelőtt szüleimtől kapott kerékpáromat gyászoltam. Nem volt neki már semmije, csak óriási eszmei értéke, talán ha ötezer forintot ad érte egy orgazda. Rendőrségre emiatt nem megyek, kár a maceráért, ráadásul a kiskönyv sincs már meg régen, úgysem vezetne sehová az egész.

A gyászoló-szomorú és felháborodott érzést elégelte meg egy maréknyi pesti bringás, és kezdett saját akcióba. Nyomkövetőket tesznek csalibiciklikbe, így erednek a bűnözők nyomába. Szegeden is saját csapatot hoztak létre. Túl vannak az első sikeres akción, tolvajt fogtak, rengeteg bringa került elő egy orgazda udvarán. Egyetlen szépséghiba a történetben a pesti kezdeményező: Tomcat. Ő az, aki többek között újságírókat szokott fenyegetni, meg politikusokat ütlegelni. Viszont okos fickó, a nyomkövetőt nem saját pénzén szerzi, szponzorálja neki egy külföldi cég. Reklámoz, dolgozik, keres. Ez példa arra, hogy létezik olyan, ami mindenkinek jó. Igaz, hogy csapata előzetesbe, majd házi őrizetbe is került, mert a rendőrség szerint helybenhagyott egy hajléktalant. Ettől még rengeteg tolvajnak keserítik meg napról napra az életét.

Hétfőtől nehezedik a dolguk, a szegedieknek is. Nagyon drága bringa kell, a Btk. módosítása miatt a nagy értékre elkövetett lopás 200 ezer forintos határa 500 ezer forintra emelkedik. Ha rendesen oda akarnak pörkölni a tolvajoknak, komoly szponzor kell. Jelentkeztem magam is a csapatba, ezúttal nemcsak úgy, mint újságíró, hanem mint gyászoló. A srácok azt ígérték, magukkal visznek, csak meg kell ismernem a szabályokat. Aztán mehet a kergetőzés, a nyomkeresés. Ha megtalálom a régi bringámat egy orgazda udvarán, nem csinálok mást, csak felbecsültetem 500 ezer és még 3 forintra.

Olvasóink írták

  • 1. boros56 2013. július 01. 21:11
    „Érdekes, hogy ez nem az arra szakosodott, hogy is hívják, ja, rendőrségi intézménynek jutott eszébe, hogy hogyan kell elkapni a tolvajokat. De mit várunk az íróasztal mögött ülő rendőröktól, akik megírják a nyomozást lezáró határozatot. Tettes ismeretlen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táppénzluxus

"A hír arról nem szól, hány család ment tönkre, mert a szülők az utolsó pillanatig halogatták orvosi ellátásukat." Tovább olvasom