Jegyzet

2010.07.27. 22:01

Petőfi-ballada

"A beruházó optimista volt, megmagyarázta a hitetleneknek, nem ellensége ő a pénzének."

V. Fekete Sándor

Emlékszem, amikor bő három esztendeje szentesi kollégánk tudatta velünk és az olvasókkal, hogy a városban ötcsillagos szálló épül, igen jót derültünk a hír hallatán. A megyében még nincs ilyen magas besorolású hotel, miért éppen a Kurca partján fektetne be valaki milliárdokat, és miért éppen oda rohannának a vendégek konferenciát tartani, törökfürdőzni. A beruházó optimista volt, megmagyarázta a hitetleneknek, nem ellensége ő a pénzének, ez egy tuti üzlet. Alföldi Róbert tervezi majd a színpadtechnikát, amely a belső térben és a szabadban is alkalmazható, és a többi.

Aztán, miként a népmesékben, telt-múlt az idő. Előbb az önkormányzat elfogadta a Pendola Kft. ajánlatát a Petőfi Szálló felújítására, közösen bejárták a lerobbant épületet, 2008 januárjában pedig megkezdődött a bontás. Még egy fél esztendeig működhetett az épületegyüttesben a szentesiek színháza, a Tóth József, aztán az is bezárt. A kedélyek megnyugtatása végett, hogy a kétkedőknek fityiszt mutassanak, ország-világ elé tárták az 5 csillagos szálló impozáns látványterveit. Nem telik el egy esztendő (2009 októberét írtuk), már 4 csillagos hotelra nyújt be építési engedélykérelmet a beruházó. (Hoppá! – írnánk, ha internetes újságnál dolgoznánk.) De még mindig azt ígérik, hogy 2011 végén tuti fogadják az első vendégeket.

Idén tavasszal a beruházó cég tulajdonosa arra kérte az önkormányzatot, adjon neki hitelt, hogy a rekonstrukció megkezdődhessen. Nem 150 milliót, de annak harmadát megszavazta a testület – bizonyára úgy gondolták a városatyák, történjen már végre előrelépés a helyben topogás helyett. A rábólintást ígéret követte: júliusban beindul a munka, a felújítás. Igaz, ma még csak 28-át írunk, de idáig az ígéret ígéret maradt. A Pendola többségi tulajdonosát hiába kérdeztük, nem volt hajlandó szóba állni kollégánkkal. Pedig kérdéseink egyszerűek lettek volna: miért nem kezdték meg a munkát, hogyan alakul a Petőfi Szálló sorsa?

Persze, ha minden jól alakul, ezért őszintén szurkolunk, jövő év végén mégis megnyit a 4 csillagos szálló – akkor a Pendola kap egy csillagos 5-öst.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!