Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Rémálomgyár

"Eközben a gyermek sorsával, az anya fájdalmával mit sem törődő „segítőkész" emberek kopogtatnak az ajtón, segítségért elkért pénzekről szólnak a hírek, s újfent rádöbbenhetünk, nem költöztek még el ebből az országból azok, akik oly nagy sikerrel élősködnek, mások fájdalmára rátelepülve."
Csak abban reménykedem, hogy Mehmet Karcsika – ha egyszer felcseperedik, s már azt is elfelejti, milyen kálváriát kellett végigjárni kisgyermekkorában – Mehmet Károlyként nem akarja megtudni, hogyan is forrtak körülötte az indulatok. Törökországból hazatérve – mert nagyon bízom abban, hogy ez mihamarabb megtörténik – jó eredménnyel elvégzi iskoláit, remek szakmát tanul, s eszébe sem jut a könyvtárakat bújni azért, hogy fellebbentse az igazság fátylát saját történetéről.

Persze ilyen fátyol talán nincs is. Miközben számtalan jóérzésű ember azért aggódik, hogy a török apától és magyar anyától született kisgyerek végre újra átölelhesse édesanyját, a Mehmet Karcsika-ügy átlépett minden valós és képletes határon. A családi viszály immár nemzetközi bonyodalmakhoz vezethet. Magas rangú politikusok ígéreteikkel erősítik a hitet az anyában. Török bíróság ítéletének végrehajtására vár a Magyarországon könnyező anyuka.

Eközben a gyermek sorsával, az anya fájdalmával mit sem törődő „segítőkész" emberek kopogtatnak az ajtón, segítségért elkért pénzekről szólnak a hírek, s újfent rádöbbenhetünk, nem költöztek még el ebből az országból azok, akik oly nagy sikerrel élősködnek, mások fájdalmára rátelepülve.

Persze nem Karcsika az első, akinek esete megmozgatja önjelölt nyomolvasók, jósok, távolbalátók és egyéb mágusok fantáziáját.

Emlékezzünk csak: számolatlanul lehetne sorolni olyan eltűnéseket, gyógyíthatatlan betegségben szenvedőket, váratlan tragédiákat, fel nem derített bűneseteket, amikor csáberejű mágustól a csodagyógyszert kínáló „orvosokon" át az asztaltáncoltatóig és halottlátóig tucatnyian álltak sorban. Vagyis az emberi gonoszság – mert mi másnak is nevezhetném azt, amikor egy csapdahelyzetbe került ember tragédiáját felhasználva akarnak kétes alakok hírnévhez, pénzhez jutni – ötletekből kifogyhatatlan, másrészt az emberi butaság is határtalan.

Talán Karcsika már olyan világba nő bele, amelyben nem az autók lóerejében, a megvásárolható vagyontárgyakban, hanem az emberi viszonyok minőségében mérik majd a fejlődést. És Mehmet Károlynak még rémálmaiban sem bukkannak majd elő azok, akik hivatásként gyakorolták gyermekkorában a rémálmok gyártását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most jó lenni szegedinek

„Nem lehet ráismerni Szegedre. Csupa izgalom, csupa ünnepélyesség, csupa fény – az… Tovább olvasom