Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Ria! Ria! Hungária!

JEGYZET - "Szervezésben, rendezésben, versenyzésben, szurkolásban képviseljük a csúcskategóriát."
Start! Ma megkezdődik az év sporteseménye Magyarországon, a Szeged melletti Maty-éren. Elstartol a 39. Mol sík vízi kajakos és kenus világbajnokság. Minden idők legnagyobb vb-je.

Készül a világ, hazánk, Csongrád megye és Szeged. Kezdődik az az esemény, amelyet sokan várnak, kezdődik az a viadal, amely a Tisza-parti városban emelkedett a csúcsra.

Sehol a világon nincs olyan hangulat, mint a sportág legkorszerűbb pályáján. A világon a legjobbak vagyunk, ez pedig hatalmas dolog: szervezésben, rendezésben, versenyzésben, szurkolásban képviseljük a csúcskategóriát. Rendezhetnek vb-t Poznanban, Duisburgban, Zágrábban, vagy a Föld bármely pontján: soha, de soha nem volt olyan a vb-hangulat egyetlen eseményen sem, mint 1998-ban vagy éppen 2006-ban Szegeden.

A kajakosok, a kenusok évekig beszéltek ezekről a versenyekről, a szakemberek, a szervezők a magyarokat faggatták a titok nyitjáról. Kérdezhettek ők, eddig egyetlenegyszer sem sikerült túlszárnyalni a szegedi világbajnokságot.

2011 pedig még nagyobb lökést adhat a sportágnak, amelyet sokszor bántanak, fenyegetnek azzal, hogy kikerül az olimpiai programból. Felépült egy olyan lelátó, amely az előzetes jegyeladást ismerve csurig telik. Közel 12 ezren férnek el rajta. Már most borsódzik az ember háta, ha arra gondol, ha ez a tömeg egyszerre ordítja majd, hogy „Ria! Ria! Hungária!", akkor micsoda energia, micsoda erő keletkezik a Maty-éren. A magyar lányok és fiúk ebből pedig nagyot meríthenek, hiszen ők ebben a szakmában szintén a legjobbak, a legerősebbnek számítnak.

Ma tehát start, holnaptól előfutamok, péntektől pedig döntők a vb-n. Velünk, magyarokkal, Csongrád megyeiekkel, szegediekkel. A világ legjobbjai között – erre kell büszkének lennünk.

Olvasóink írták

  • 1. miszter 2011. augusztus 17. 15:56
    „Ez olyan sportos kezdés. Start! Lehetett volna úgy: Tűz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A boldogító nem

"Bátor ember az, aki 2011-ben házasságra adja a fejét." Tovább olvasom