Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Rohanunk

Általában a gyengébb, a szabálykövető húzza a rövidebbet.
Az a hír volt az első, amit ma hallottam, hogy egy motoros ütközött teherautóval Szegeden, a Rókusi körúton. Ezután a Kossuth Lajos sugárúton történt baleset. Legyinthetnék is, hogy ez csak az „átlagos" reggeli csúcs és az ahhoz kötődő koccanások. De valahogy nagyon nincs rendben a közlekedési morálunk. Többféle szemszögből látom, ki hogyan ügyeskedik, hogy minél hamarabb elérje az úti célját. Gyalogosként, kutyát sétáltatva idegesítenek azok a biciklisek, akik a járdán tekernek. Biciklisként bosszant a velem szembejövő, irányt tévesztő bringás, aki nem képes elfogadni, hogy a kerékpársáv is lehet egyirányú (lásd: Vásárhelyi Pál utca). Motorosként nem győzöm számolni a mellettem 60–70 kilométer per órával elszáguldó autókat, miközben én a megengedett legnagyobb sebességgel, 50-nel haladok. Amikor autóba ülök, akkor leginkább az őrülten előzgető luxusautósok hoznak ki a sodromból. Nem ritka, hogy fél perc előnyért hajmeresztő mutatványokra képesek, balesetet kockáztatva.

Úgy tűnik, ahogy egyre több a kocsi, és egyre jobb a teljesítményük, mi, közlekedők is mintha kényszert éreznénk, hogy rohanjunk. És ha megtörténik a baleset, sajnos általában a gyengébb, a szabálykövető húzza a rövidebbet. A mindenfelől légzsákokkal körülvett luxusautós rendszerint karcolások nélkül száll ki a járművéből. A másik meg le van sz..va. 

A napokban különösképpen aktuális, hogy megőrizzük a nyugalmunkat, és kicsit visszább vegyük a lábunkat a gázpedálról. Hétfőn kezdődik az iskola, a szülők már nemcsak munkába igyekeznek, hanem a suliba is a lurkókkal. A tömegközlekedési eszközök is újra dugig lesznek. Mindemellé – ne felejtsük el – továbbra is a fél város le van zárva az útfelújítások, építkezések miatt. Ilyenkor még a legrutinosabb sofőrök is belefutnak olyan helyzetekbe, amelyeket nem tudnak jól kezelni. Szóval én továbbra is maradok óvatos duhaj az utakon. Nem érdekel, ha ez nem trendi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemét ügy

Egyedül nem tehetek semmit, gondolta hétmilliárd ember. Tovább olvasom