Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Sanyika

JEGYZET - ˝Kalapáccsal törnék el az ujjait.˝
Gimnazista koromban, még a nyolcvanas években, a tornaterem melletti fiú-lány tusolót olyan fal választotta el, ami felül, jó 20 centis sávban nyitott volt. A fiúk – nem a mi osztályunkkal történt az eset – valahogy felmásztak odáig és leskelődtek. Olyan balhé lett belőle, hogy szerintem amíg élnek, nem felejtik el az érintettek. Az igazgatói mellé, úgy tudtuk, nevelési célból a tornatanár még vizes törölközővel is megcsapkodta őket. A fiúk valószínűleg otthon is megkapták érte a magukét. Mindenkit felháborított az eset, bennünket is, akiket nem érintett közvetlenül.

Leskelődés mindig volt és lesz is, de amit a 8 éves, gödöllői fiú, Sanyika tett, arra nincsenek szavak. Ki tudja, milyen lelki sérülést szenvedtek azok a kislány osztálytársai, akikhez hozzádörgölőzött, lehúzta a bugyijukat, belenyúlt a nemi szervükbe. Megalázta, meggyalázta őket… Nem is tudom, mit tennék, ha ilyen az én kislányommal történt volna. Érthető a szülők felháborodása. Csakhogy ez a Sanyika még csak 8 éves. Az ilyen Sanyikák maguktól nem hiszem, hogy ki tudnak találni ilyen dolgokat. Lehet, hogy pornófilmeket látott, vagy éppen felnőttek közti aktust. Az interneten a hozzászólók egy része Sanyikát kis szatírnak nevezi, kalapáccsal törnék el az ujjait. Én viszont a gyerek környezetében élő felnőtteket venném elő. Hogy a szülők, akik a hírek szerint mélyen vallásos, templomba járó emberek, vajon mindent megtettek-e a gyerekért, odafigyeltek-e rá?

Nagyító alá venném a nevelési elveiket. Utánajárnék, mit csináltak a pedagógusok akkor, amikor ezek az esetek megtörténtek. Miért nem léptek fel erélyesen az első szexuális zaklatás után? Látta-e pszichológus Sanyikát? Vizsgálódott-e a nevelési tanácsadó vagy a gyámügy, vagy jó magyar szokás szerint minden felnőtt homokba dugta a fejét? Olyan nincs, hogy egy gyerek eleve rossznak születik. Valakik nagyot hibáztak, és nem csak egyszer, hogy ilyenné vált ez a fiú…

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valamikor

JEGYZET - A krumplileves legyen krumplileves. Tovább olvasom