Jegyzet

2019.04.29. 09:00

Sportolni jó

JEGYZET "Egy labda kell, és lehet focizni."

Gidró Kriszta

Futni jó. Állítólag. Szerintem viszont fusson, akit kergetnek, illetve gyalogoljon, akinek nincs biciklije. Ebből nyilván kiderül, hogy nem én szaporítom azt a tömeget, amelyik valóban egyre nagyobb létszámban jelenik meg Szeged, a megye és az ország közterületein. 


Én kerékpározni szeretek, valamint vízi túrázni, kenuval is és kajakkal is. Szeretek úszni is, de csak természetes vízben, a medencében faltól falig haladás nem az én világom. Szerencsére kiderült, hogy nem vagyok ufó, a mai lapunkban nyilatkozó futóklubvezető is azt mondja: személyiségfüggő, hogy kinek melyik sport válik be.


A futással kapcsolatban egy dolog tényleg biztos: a lehető legkevesebb szervezést és a lehető legkevesebb felszerelést igényli. Ha legalább négy ember összegyűlik, akkor már csak egy labda kell, és lehet focizni. Ehhez sem kell sok minden: egy nagyobb szabad területen csak a kapu helyét kell meghatározni. Minden más sportághoz már komolyabb infrastruktúra szükséges.


A hétvégén Csongrád megyében több olyan rendezvényt is tartottak, ahol különböző mozgásformákat lehetett megismerni. Szegeden az Agórában tucatnyi táncot lehetett kipróbálni, Hódmezővásárhelyen pedig majdnem 30 különböző sportklub tartott bemutatót.


Egy biztos: mozogni, sportolni jó, főleg, ha rendszeresen teszi ezt az ember. Az egészség megőrzése mellett nyilvánvalóan közösségépítésre is alkalmas, és ebből a két szempontból mindegy is, hogy mit sportol az ember.

Címkék#Vélemény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!