Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Stadionátok

"Na nekünk, Csongrád megyeieknek semmi rettegnivalónk."
Nemcsak betont, hanem futballt pusztító kór vírusát is beépíthették a mesterek országunk néhány stadionjába. Mi más is juthatna eszébe manapság a dunaújvárosi szurkolóknak, akik elsétálva irigyelt futballcentrumuk mellett éppen azon keseregnek: fedett lelátó, székekkel körbegyöngyözött nézőtér van, csapat viszont már nincs a kohászvárosban. A néhány éve még bajnoki címet ünneplő Dunaferr SE gárdáját – pénzhiány miatt – éppen most radírozzák ki a magyar foci térképéről, mint ahogy megtörtént ez más stadiongazdákkal is az elmúlt években.

Emlékezzünk csak – a rendszerváltozás után a nagy magyar puszta közepén, bizonyos Akasztó nevezetű falu határában épült egy csilivili stadion, Stadler József nagyvállalkozó, majd börtönlakó jóvoltából. Ezt a betonmonstrumot mára felveri a gaz, a közelben élő focibarátok leginkább csak sírni, no meg birkát legeltetni járnak a Stadler-birodalom közelébe. A stadionépítő program hevületében kapott új létesítményt Sopron is, hol 2009-ben szintúgy csak a szél fütyörészik a gyepen, hiszen a „hűség városában" úgy elolvadt az NB I-es csapat, mint a tavaszi hó. Aztán nézzünk körül Pápán! Mire ebben a városban is felhúzták az új lelátókat, a csapat – ha nem is múlt ki –, de igencsak megbicsaklott, immár esélye is kevés arra, hogy újra első osztályú gárda játékosai szaladgáljanak a szép stadionban.

Na nekünk, Csongrád megyeieknek semmi rettegnivalónk. Se első osztályra esélyes csapatunk, se olyan stadionunk nincs, amit más vidéken élők megcsodálhatnának. A stadionátok alól tehát mentesített körzetünk. Sőt mi több: ha netán koszlott focipálya szükségeltetik a felemelkedéshez, akkor bizony Szegeden hamarosan Bajnokok Ligájába igyekvő gárda fut ki a Tisza-parti stadion (stadion, jaj, ne már…) játékoskijáróján. Csak annak szurkoljunk, hogy ama bizonyos kijáró addig össze ne omoljon, mondjuk egy testesebb veréb súlya alatt!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bánya

"Papírgyűjtéskor el fogja vinni a gyerek, harminc év múlva viszont egy történész számára igazi… Tovább olvasom