Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Százharminc

"A múlt héten valamelyik gyorsétkezdében közös asztalhoz keveredtem egy – mai várospolitikai viszonyok szerint – ellenzéki politikussal, aki a következőket mondta: ezután nem 90-nel, hanem 130-cal fog innen elmenni, eliszkolni a tőke. Ünneprontás – mondtam neki azonnal, de később mégis elgondolkodtatott."
Már elkészült a Budapest–Kecskemét sztrádaszakasz, amikor Európa talán legdrágább fizetős autópályája felé sietve Balástya és Kistelek között szétrobbant a Fiat Croma bal oldali visszapillantó-tükrének műanyag háza. Történt mindez egy nyálkás, szürke kora őszi reggelen száz, száztíz közötti tempóban. A szembejövő sem mehetett sokkal kevesebbel, mert mire észrevettem, már mozdítani sem bírtam – mertem – a kormányt. Lehet, hogy kilenc centin múlott minden. Egyedül ültem a kocsiban, le kellett állnom néhány percre, hogy összeszedjem magam, de a másik, ugyancsak visszapillantó-cserére szoruló, szürkés színű autóban akár négy, családos férfi is igyekezhetett a munkába. Száz, száztíz összeadva már nagyon sok, ha két kocsi orra találkozik...

Persze benne van ebben, hogy a világ is siet, meg az is, hogy azt hisszük, spórolunk, ha nem szereltetünk az autónkba telefonkihangosítót. Régen személyesen tárgyaltunk – az is lehet, egyszerűen csak beszélgettünk, mert arra is volt idő –, vagy telefonáltunk kevésbé fontos ügyekben, vagy kocsit vezettünk. Egyszerre csak egyfélét csináltunk. Ma száguldva tárgyalunk, telefonon. Háromszor hatékonyabbak lettünk. A sztráda ezt tovább is fokozhatja, gyorsíthatja, de inkább abban bízzunk, veszélytelenebbé teszi. Legalább senki se jön szembe.

A múlt héten valamelyik gyorsétkezdében közös asztalhoz keveredtem egy – mai várospolitikai viszonyok szerint – ellenzéki politikussal, aki a következőket mondta: ezután nem 90-nel, hanem 130-cal fog innen elmenni, eliszkolni a tőke. Ünneprontás – mondtam neki azonnal, de később mégis elgondolkodtatott. Elvinni innen nem nagyon van már mit, viszont átszáguldhatnak rajtunk a befektetők, ha nagyon lendületben jönnek az új sztrádán.

Reméljük, „csak" 130-cal jönnek, biztonságban, hiszen nem megy velük szembe senki. És megérkeznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Büszkén, lenullázva

"Minden felmérés szerint lapunk emblematikus részévé vált, amitől ma nagy örömmel búcsúzunk el. A… Tovább olvasom