Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Szeged - a filmsztár visszatér

"Még néhány szerep, és Szeged kapjon csillagot Hollywoodban, a Hírességek sétányán."
Bár 1929-ben a Bell laboratórium már bemutatta a színes televíziót, és 1954 januárjában Magyarországon is megindultak az első próbaadások, „benne lenni a tévében" még 2009-ben is élménynek számít. A rutinos médiaszereplő is előbb nyilatkozik egy 300 nézővel büszkélkedő csatornának, mint egy diktafonos vagy – szent ég! – jegyzetfüzetes újságírónak. A kamera hatalom.

2007-ben a Magna Cum Laude Szegeden forgatott SZIN-klipjét azért néztük meg ezerszer, mert benne volt a múzeum és a Délmagyarország egyik száma. Élőben annyiszor látjuk ezeket, ahányszor akarjuk, de képernyőn sokkal érdekesebb.

A tévészereplésnél már csak filmben feltűnni jobb. Erre Szegednek a Szerelem első (1985) és második (1987) vérig című Dobray György-filmekben volt utoljára lehetősége (amíg ezt írom, meg kell hallgatnom az egyik betétdalt, Gombóc és Bery Ari Ne higgy nekem! című számát). A Szerelem utolsó vériget nem láttam.

Most Szeged újra szerepel. Koltai Róbert új vígjátékának, a Magic Boysnak legfontosabb helyszíne London mellett. Forgatnak az Anna fürdőben, a színházban, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Pinceszínházban. Némelyik belső helyszín angol helyiséget játszik majd, mások önmagukat adják. A filmben szegedi színészek és statiszták kaphatnak szerepet, a stáb hetekig itt lakik majd. Észre fogjuk venni őket. Ha néha le kell zárni egy-egy forgatás miatt valamit, fel sem fog tűnni, a különféle építkezések miatt úgyis nagy lesz a felfordulás.

A producerek azt mondták: azért választottak minket, mert a város nyüzsgő, az emberek vidámak. Még azt is mondták: nem látszik rajtunk a válság. Egyszóval érzik, hogy szeretni fogjuk őket, és szerintem nem tévednek.

Egyedül a címmel nem vagyok kibékülve: Magic Boys. Koltai is másra gondolt először: Outsiderek. De úgy tűnik, címadásban a rendező engedékeny, Sose halunk meg című filmjét Szobaasszony, gyere haza néven vitte volna mozikba, de lebeszélték. A Magic Boys egyébként talán még változhat, de ha nem, legfeljebb megszokom.

Az alkotóknak meg adjunk csillagot a Kárász utcán. Vagy nem. Jobbat tudok. Még néhány szerep, és Szeged kapjon csillagot Hollywoodban, a Hírességek sétányán.

Olvasóink írták

  • 2. maradando 2009. június 26. 23:48
    „1.vmagdi
    Vesznek maguknak egy lavort a "cserepes sori ázsia centerben". Mire való a lokálpatrióta felfogás ? Kibirják a szegediek azt a pár napot, a hirnév kedvéért .Talán benne lesznek a filmben is !”
  • 1. vmagdi 2009. június 26. 21:59
    „ha az Annat bezarjak, akkor eleg nagy bajba lesznek a varoslakok, mert gyakorlatilag mindenki a sportba megy, mivel nincs tobb furdo”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háztól házig – magánrepülővel

"Van itt egy kis bibi, mielőtt mindenki rohanna gépet rendelni. A pulai repülős kirándulás ára öt… Tovább olvasom