Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Szemét!

JEGYZET - "Az árokparti szemétből be lehetett határolni, hogy meddig állt a kocsisor."
Most, hogy már nem borítja jótékonyan a hó az utak melletti árokpartokat, a téli csapadék súlyától elnyomott, száraz füvön a szokásosnál is szembetűnőbb, mennyi szemét van mindenfelé.

Bő egy hete egy falusi disznótorra mentem a makói járásba. Az egyébként csinos és rendben tartott települések között az árokparton szembetűnt a rengeteg műanyag flakon, csipszeszacskó, meg minden, amit csak el lehet képzelni...

Nem jobb a helyzet a 47-es főút mellett sem. Még a havas időben történt, hogy belecsúszott egy kamion az árokba. A mentés idejére leállították a forgalmat. A várakozást többen kocsitakarításra használták fel.
Összeszedték a szemetet, aztán zutty, bele az árokba, hadd repüljön. Az egyik ilyen esetet a saját szememmel láttam. No, de ki mer szólni egy jól megtermett férfinak? Másnap ismét arra autóztam. Az árokparti szemétből be lehetett határolni, hogy meddig állt a kocsisor.

Egyik városunkban a piros lámpánál, a balra kanyarodó sáv melletti virágágyásokban nem hóvirágok, hanem csikkek nőttek. Naná, hogy az 1 perces várakozás alatt a sofőrök ott borítják ki a csikktartó tartalmát.

Az útszéli szemétért nem az önkormányzatokat vagy a közútkezelő céget hibáztatom. Küzdenek a tisztaságért, hogy a mások szemetét eltakarítsák. De hiába. A szemét újraterem...

A fentebb említett autósok egyébként egytől egyig rendmániásak. Még hazáig sem tűrik el, hogy szemét legyen a kocsijukban. Biztos ezért dobják ki, ahelyett, hogy egy zacskóban összegyűjtenék és a legközelebbi kukába hajítanák.

Kíváncsi vagyok, mit szólnának a szemetelők, ha a házuk előtti fűre egy másik autós üdítőspalackokat, csipszeszacskókat dobna? Szerintem vörösödő fejjel ordítanának utánuk, hogy „Szemét!"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három kívánság

"Előbb-utóbb minden kiderül." Tovább olvasom