Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Talán gépeljünk?!

"Az ötlettelen graffiti megbocsáthatatlan. Ebben hasonlít az ötlettelen választási plakáthoz."
A graffiti, még inkább a street art Kovács „Kétfarkú" Gergőnek köszönhetően professzionális formát öltött Szegeden, de maradandót alkot itt időnként a „népi graffiti" is, a „Botka, focira pénzt!" felirat szállóigévé vált. És ott vannak a nem szegedi klasszikusok, amelyeket könyvbe gyűjtve is kiadnak, mint a „Hová tűnik a fehér, ha elolvad a hó?" meg a „Félénk fiú megismerkedne... hmmm... áhh, mindegy..."

A graffitire – lehet-e ez ennél igazságosabb – az utca törvénye érvényes. Amit érdemes, azt megjegyzik, a többi egyszerűen vizuális szemét. Itt jártam – ezeknek ennyi az üzenete, erre egy pisilő kutya is képes. Az ilyeneket el kell tüntetni, az IKV időről időre megteszi, évente több 10 millió forintból. Az adófizetők pénze, mi más. Kikerülöm a demagógia csapdáját, és nem írom le, hogy milyen egyéb értelmes célokra lehetne fordítani ezt az összeget.

Az ötlettelen graffiti megbocsáthatatlan. Ebben hasonlít az ötlettelen választási plakáthoz. Meg abban, hogy sokszor mindkettő túl sokáig látható. Algyőn van 4 évvel ezelőttről is plakát, az ott élők azt mondták, lassan megkoszorúzzák. Egy villanyoszlopon felejtették – bár legalább növeli a fesztültséget.

A politikát és a falfirkát ötvözi az az 1956-os sztori, amikor egy deszkakerítésre valaki mésszel ezt írta: éljen a Kádár-kormány. Másnapra valaki egy f betűt írt hozzá: Féljen a Kádár-kormány.

Még egy klasszikus: Kérjük, ne írjon a falra! Talán gépeljünk?!

Nekem mindegy. Csak legyen miért elolvasni.

Olvasóink írták

 • 6. flexsnake 2010. február 22. 13:21
  „HAhó firkászok, itt egy jó sztori!
  http://borsonline.hu/news.php?op&hid=26285
  Tóth Ágota 2008-ban japán kutatótársaival együtt részesült IgNobel-díjban, egy olyan kutatásért, amely a nyálkagombák táplálékszerzési stratégiáján keresztül arra a megállapításra jutott, hogy ez a különös gomba a labirintusban képes a tápanyaghoz vezető legrövidebb utat megtalálni.
  A nő szegedi! :D”
 • 5. nyemcsok 2010. február 21. 21:03
  „3 - abdul néven fenyegetőzni a gárdával meg a jobbikkal? húha. nagyon összekeveredtek a dolgok.”
 • 4. bakosandras 2010. február 21. 09:53
  „Álnéven beugatni egy nőnek: ez az igazi bátorság, igaz? Én meg az ilyen alakokat nem fogom elfelejteni.”
 • 3. abdul66 2010. február 19. 22:40
  „gonda zsuzsika a Jobbik, és a Magyar Gárda nem felejti el áldásos tevékenységét a dm-nél,és persze a félretájékoztatását sem.”
 • 2. flexsnake 2010. február 19. 14:59
  „az elkövetőt miután megfogták tetoválni kell, az arcára hogy bűnelkövető, majd legközelebb elgondolkodik előtte. Próbálja levakarni az arcát az idióta :D”
 • 1. Zebra 2010. február 19. 11:22
  „Nekem meg nem mindegy.
  Attól még, hogy értelmes / vicces / bölcs, nem jogosítja fel a firkálót arra, hogy MÁSÉT tönkretegye. Sem a köztulajdont, sem a magántulajdont.

  Miért vagyok én rákényszerítve, hogy elszenvedjem és még mindennap rá is nézzek (például a házunk falán, például a barátom házának falán, például a rakparton....)???????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földbiznisz

"Európai összehasonlításban a hazai földárak hihetetlenül alacsonyak maradtak." Tovább olvasom