Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Taní-tani

JEGYZET - ˝A ˝jó˝ politikus nem ismer el semmilyen hibát˝
Az átalakított oktatás a kormány egyik legnagyobb büszkesége. S bár Hoffmann Rózsa valamiért új feladatkörben kamatoztathatja tehetségét, a reformokat továbbra is sikerként könyveli el az ország vezetése. Más kérdés, hogy a „jó" politikus nem ismer el semmilyen hibát, mert míg a tetteket hamar elfelejtik a választók, a beismerő vallomások olykor úgy égnek bele a kollektív tudatba, mint billog a bociba. Láttunk már ilyet.

A tanév tegnap véget ért. A meseszerű gördülékenységgel átszervezett oktatás égisze alatt pedig akadt minden, mi szem-szájnak ingere: tankönyvbotrány, kifizetetlen bérek, tanácstalan igazgatók, hiába beszélő szakszervezetek. Ma pedig megalakul a Nemzeti Pedagógus Kar is, amelyről egyébként az érintettek, maguk a pedagógusok tudnak a legkevesebbet.

Legalábbis képviselő szerveik így gondolják. Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint a hatalom döntésének megfelelően jön létre a kar: sem az előkészítésbe, sem a jelöltek állításába nem vonták be a pedagógustársadalmat. Ha ez igaz, akkor még nehezebb napok elé néznek az oktatás szereplői. A Pedagógusok Szakszervezete egyébként levélben fordult Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez, hogy sürgesse a felmerült problémák megoldását.

Ebben, az előzetes ígéretekből kiindulva, kérik például az intézményvezetők munkáltatói státuszának és az intézmények saját költségvetésének visszaállítását, az egész napos iskola átgondolását, és a kerettantervtől való eltérés lehetőségét is. Ideje, hogy nyitott fülekre találjanak, hiszen maguknál a pedagógusoknál senki sem tudhatja jobban, mi kell a színvonalas oktatáshoz. Kivéve persze ha arról van szó, hogyan töltsék meg a gyerekfejeket a helyes médiafogyasztás szabályaival. Azt fenn tudják a legjobban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem aprópénz

"Ez az első érdemi ítélet." Tovább olvasom