Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Terhes

JEGYZET - ˝Azt érzékeljük, nem működik a rendszer.˝
Nem állt meg a busz. Ott hagyta a megállóban a várandós nőt, akinek sokat kellett volna várnia a következő 90F-es járatra Szegeden. Szerdán, a kánikulában elgyalogolt az Európa ligetbe, a 2-es villamos végállomásáig, oda megérkezett, a vizsgálatra időben nem.

Mindannyian sorolhatnánk hasonló eseteket: nem nyitotta ki az ajtót, odacsukta a leszállót, nem állt meg, amikor jeleztünk, udvariatlanul szolgált ki, becsapott, átvert.

Kiabálunk, morgunk, otthon felháborodva meséljük, reggelre kialusszuk. Rossz álom volt az egész. Aztán megint történik valami bosszantó – álmodunk tovább. Azt érzékeljük, nem működik a rendszer. Legalábbis nem úgy, ahogy elvárnánk, ahogy kellene. Megszűnik már egyébként is megtépázott komfortérzetünk. Hibák, talán aprónak tűnnek, de megsokszorozzák magukat. Egyik következik a másikból, a példánál maradva: nem áll meg a busz, lekéssük a vizsgálatot...

Megállítható a lavina? Nem. De fékezhető, csökkenthető. Rajtunk múlik. És akkor nem lesz terhes – az élet. A kismamát észlelve mosolyogva nyit ajtót és köszön a sofőr. Illúzió? Képzelt világ? Paradicsomi állapot?

Mosolyországa? Figyelemmel, odafigyeléssel közelíthetünk ehhez.

Közelítenünk kell. Mert „gyalog" legfeljebb az Európa ligetbe érhetünk oda – természetesen oda is késve –, Európába soha.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagy teraszügy

˝Olyan nincs, hogy mindnyájan elégedettek legyünk a végeredménnyel.˝ Tovább olvasom