Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Újraosztás

JEGYZET - ˝Felkészül az alkoholpiac.˝
Felsorolni is nehéz, hogyan változtatta meg a tulajdonviszonyokat a Fidesz-kormány. Az iskolák és a kórházak államosítása, a termőföldek újraosztása, a dohánykoncessziók kiosztása, a takarékszövetkezetek, a tankönyvkiadók... Felkészül az alkoholpiac.

Az erőltetett központosításnak megvan az ára: emlékezzünk az iskolai krétaproblémákra, az évtizedekig földet bérlő, azon dolgozó, majd az új pályázati rendszerrel egy pillanat alatt kisemmizett gazdákra. A kaszinókat még évekkel ezelőtt betiltották, Andy Vajna százmilliókat spórolva várja, hogy egyeduralkodóként újakat nyithasson.

Az állami tankönyvelosztó is jobban teljesít, mindenki kap könyvet, legfeljebb nem azt, amit megrendelt. Legyinthetnék, hogy ez egy apróság, az viszont biztos, amíg a tanárok maguk intézhették a könyvbeszerzést, csöndesebben indult a tanév.

Sikeres a trafikrendszer, igaz, a pályázók több mint fele súlyosan veszteséges. Jobban teljesítenek, kevesebb cigaretta fogy, kevesebb adó jut a költségvetésbe, de biztos akad olyan, akinek megérte.

A Fidesz vezérelte központi újraosztás még nem ért véget. A legújabb ötlet az állami italbolt. A kereskedők kapkodják a fejüket, megélhetésük a család- és vállalkozóbarát kormánynak köszönhetően szép lassan ellehetetlenül. Ha így folytatódik, 2018-ig megnyílnak a nemzeti kenyérboltok, majd a kínai árut kiszorítandó jönnek a nemzeti öltönyáruházak. Vagy más.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyhatalom

˝A góré alól söpri fel a gazda a vetéshez valót.˝ Tovább olvasom