Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Unásig

JEGYZET - ˝Ráér még a téli felkészülés.˝
Velem ilyen biztos nem történhet – gondolják sokan, amikor azt olvassák: a hajnali fagyban egy autós megcsúszott, fának vagy éppen a vele szembe szabályosan közlekedő járműnek csapódott. Meghalt.

A sofőrök többsége úgy véli, az évek rutinja őket igazolja, eddig egyetlen télen sem törték össze magukat. Azt hiszik, a téli gumiról, a fokozott figyelemmel történő vezetésről unásig ismételt mondatok biztosan csak az unatkozó, témát éppen nem találó újságírók és a rendőrök közös „terelése". Nem utolsósorban pedig természetesen a téli gumit árusító kereskedőké.

Az enyhe ősz is azt sugallta, lehet rutinból vezetni, ráér még a téli felkészülés. A tegnap reggeli dér alaposan megváltoztatta az utakat, a balesetekben egy ember meghalt, többen megsérültek. Ami érthetetlen, hogy az elhunyt Peugeot vezetője nyári gumival indult útnak.

Hogy drága a téli gumi? Csak annyira, mint minden más, ami az autózáshoz kell. Egy kisebb kocsira való garnitúra kevesebbe kerül, mint két teli tank benzin. Ez a sok? Akkor arra mi a mentség, hogy nem kötötte be magát? Arra még költeni sem kell.

Sofőrként fogadjuk el, hogy a cégek nem saját szórakoztatásukra ölnek milliárdokat a jobb tapadást biztosító abroncsok fejlesztésébe, a rendőrök nem azért mondják, hogy fagyos hajnalokon csúszik az út, mert unatkoznak. És az újságíró sem témahiány miatt ismétli unásig, hogy a téllel megváltoznak a közlekedési feltételek, tessék óvatosan közlekedni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiábrándulás

˝Vérciki lesz a kétharmadra hivatkozni.˝ Tovább olvasom