Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Vámszedők

JEGYZET - "A hiszékenység vámszedői találékonyak és fáradhatatlanok"
Se szeri, se száma az átveréseknek. A csalók leggyakrabban közvetlenül a vásárlót, a fogyasztót károsítják meg: filléres bazárárut igyekeznek rásózni árubemutatókon százezrekért a résztvevőkre, vízóra-leolvasónak adják ki magukat, és visszafizetés hamis ígéretével csalnak ki összegeket, esetleg tört magyarsággal megfogalmazott fizetési felszólítást küldenek szinte találomra kiválasztott címekre. A hiszékenység vámszedői találékonyak és fáradhatatlanok.

Örök problémáról van szó, hasonló esetekről szinte nap mint nap lehet olvasni az újságban. Mondhatjuk, hogy ez ellen lehet védekezni, csak figyelni kell, de a mindennapi kapkodásban, rohanásban néha ez sem könnyű. A minap egy ismerősöm, egy ismert rockzenekar menedzsere kapott látszólag egy távközlési szolgáltatótól trükkös levelet. Amikor közösségi oldalára csodálkozva kiposztolta, válaszként egy hasonló esetről megjelent cikkel üzentem meg neki: véletlenül se fizessen.

Előfordul az is, amikor a szolgáltatót verik át – adott esetben a saját ügynöke. Jó kérdés, hogy ebben partnere-e az ügyfél, cinkosan kacsint-e, vagy a lelkiismerete ezt nem engedi. Közben az ügynöknek nyilván megvan a maga szempontja: hajszolnia kell a minél nagyobb jutalékot, és lehet, hogy miközben rossz úton jár, tulajdonképpen olyat tesz, ami bevett gyakorlat. Számomra ez utóbbi a legérdekesebb kérdés. Remélem, a mostani eset kapcsán választ kapunk rá, mert bár látszólag csak a céget károsították volna meg, közvetve mégis a fogyasztókat – akiken végül egyetemlegesen bevasalják a kieső bevételt, az elmaradt hasznot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boldog megbolondulást

JEGYZET - "Hogy szeretem-e a karácsonyt? Imádom." Tovább olvasom