Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Végre

JEGYZET - ˝A legtöbb politikus nem közgazdász, nem ismeri a kereslet-kínálat összefüggését.˝
Úgy tűnik, a régi-új városvezetés és a választások után beiktatott IKV-vezetés megértette, az üres belvárosi üzlethelyiségek pont nulla forint bevételt hoznak a tulajdonosnak, miközben az állagmegóvás, felújítás viszi a pénzt.

A 2008-as pénzügyi válság átrendezte az ingatlanpiacot, amiről épp csak a 2010-ben többségbe kerülő fideszes közgyűlési többségnek nem szóltak. Így alakulhatott ki az az áldásos helyzet, hogy az előző IKV-vezér a közgyűléssel együtt pont olyan rugalmasan reagált a megváltozott gazdasági környezetre, mint a beton. Bérletidíj-csökkentésről hallani sem akartak, akkor sem, ha már bérlő sem akadt. Mondjuk nem lep meg, hiszen a legtöbb politikus nem közgazdász, nem ismeri a kereslet-kínálat összefüggését, nemhogy a Marshall-keresztet.

De ne ijedjen meg a kedves olvasó! Józan paraszti logika is van a közgazdaságtan mögött. Ha valami olcsóbb, azt könnyebb eladni. Vagyis alacsonyabb bérleti díj több bérlőt hozhat, ebből összességében több bevétel is lehet. Ugye mennyire egyszerű?

Hogy mi lesz most? Talán az alacsonyabb bérleti díjak segítenek abban, hogy a Kárász utcán és a tágabb belvárosban ne az üres kirakatokat nézzük, újra élettel teljen meg Szeged belvárosa. Nyíljanak kávézók, éttermek, büfék, mint minden más városban. Szükség van egy jó koncepcióra, aminek az első lépése a bérlők visszacsábítása lehet, különben üressé válik az Europa Nostra-díjas városközpontunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még hírösebb

"Nagy harc folyik a turisták kegyeiért." Tovább olvasom