Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Zaj-baj

JEGYZET - ˝Igazságot tenni sesem fogunk tudni.˝
A nyár a fesztiválok, szabadtéri koncertek, motorostalákozók időszaka. Amint az ilyenkor lenni szokott, a rendezvényekkel törvényszerűen együtt járó zaj a résztvevőknek örömforrás, a környéken lakóknak pedig inkább bosszúság – így volt ez a múlt hét végi makói nemzetközi motoros találkozóval is. A közösségi oldalakat már a megnyitáskor elöntötték a panaszok, de klaviatúrát ragadtak azok is, akik védelmükbe vették a motorosokat.

A mostani vitáról eszembe jutott, hogy egy hasonló rendezvény kapcsán egy meglett korú ismerősöm kifakadt: mi szükség az olyan szórakozásra, ahol semmi más nincs, csak ital és hangos zene? Majd néhány percnyi beszélgetés után nosztalgiázásba kezdett, és felidézte, milyenek voltak fiatal korában a lagzik és az aratóbálok – aztán elhallgatott, mert az is eszébe jutott: bizony ott is szólt a muzsika, és folyt a bor, a pálinka rendesen. S az is, amikor néhány évvel ezelőtt a makói motoros találkozó szervezői ellátogattak a helyi hajléktalanszállóra, és minthogy egyébként is főztek maguknak és a vendégeiknek, gondoltak a szerencsétlen sorsúakra is: hoztak nekik egy bogrács ízes marhapörköltet.

A kérdésben, hogy a csendre, nyugalomra, illetve az önfeledt szórakozásra vágyóknak van több joguk, igazságot tenni sosem fogunk tudni. Ez egy örök vitatéma. Vannak, akik a városhatáron túlra száműznének minden hasonló programot, mások viszont az előbbieknek tanácsolják: költözzenek tanyára, ha az ilyesmit képtelenek elviselni. A két szélsőség között talán most is meg lehetne találni az arany középutat – csak némi türelem kell hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Létkérdés

˝3 vagy 4 millió szegény ember él Magyaroroszágon.˝ Tovább olvasom